Locatie Arnhem zijaanzicht

Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP van start



Vanaf 1 maart 2022 lanceren we Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP. Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken samen om de bijdrage aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de regio te vergroten. Het functioneren van de patiënt en aandacht besteden aan gezondheid, gedrag (voeding, sport en bewegen) en preventie staan hierbij voorop.

Zorg nog effectiever en patiëntgerichter

Door sportgeneeskundige expertise en medische- en zorginnovaties bij elkaar te brengen en uit te breiden wordt de aangeboden zorg nog effectiever en patiëntgerichter. Hierdoor vindt de juiste zorg op de juiste plek plaats en neemt de kwaliteit van zorg toe. Zo is er een uitbreiding van onderzoeks- en testapparatuur binnen Rijnstate om bijvoorbeeld inspanningstesten uit te voeren. Behandelingen vinden zoveel mogelijk op één locatie plaats. Dit is minder belastend voor patiënten die onder behandeling zijn of komen. Dit kan bij Rijnstate Clinics zijn of bij Sport Medisch Centrum Papendal. De sportartsen werken op beide locaties en op basis van beschikbaarheid wordt ook op beide locaties gepland.

Uw patiënten kunnen terecht voor:

  • Blessureconsulten
  • Sportmedische onderzoeken/keuringen
  • Medische zorg voor (chronische) patiënten, zoals beweegtherapie of het vormgeven en optimaliseren van prehabilitatie en rehabilitatie trainingsprogramma’s.

Hoe verwijs ik door?

U kunt in ZorgDomein kiezen voor ‘Sportgeneeskunde’ en dan kiezen voor ‘Rijnstate Clinics-SMCP’. Binnen twee werkdagen na verwijzing nemen wij contact met uw patiënt op. Let op: De sportartsen werken op beide locaties en op basis van beschikbaarheid wordt ook op beide locaties gepland. 

Wie zijn de sportartsen?

Om deze behandelingen uit te voeren zijn er twee sportartsen aangesteld, Theo Schers en Ronald Tielen:

Theo Schers: “We werken veel samen met andere specialisten, zoals radiologen en orthopeden. In het ziekenhuis zijn de lijntjes met de collega’s kort en kan een onderzoek vaak makkelijk worden geregeld. Door de nauwe samenwerking met SMCP kunnen we echter ook gebruik maken van elkaars faciliteiten en netwerken. De bekendheid van het specialisme wordt door de samenwerking groter. Dit komt alleen maar ten goede aan de zorg voor en gezondheid van de inwoners van deze regio.”

Ronald Tielen: “Wij profileren ons als medisch specialist in de beweegzorg. Chronisch patiënten met artrose, diabetes, kanker, hart- en vaatziekten en astma of mensen die herstellen van Covid hebben veel baat bij een sportarts als ze hun fysieke fitheid willen verbeteren. Een groot deel van onze werkzaamheden bestaat uit advies en begeleiding rondom beweging en gezondheid. Daarnaast doen we veel inspanningstesten en voeren we diverse behandelingen uit.”

Samenwerking Rijnstate Clinics-SMCP

Rijnstate werkt al jaren samen met SMCP om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Maar sportgeneeskunde is er ook voor mensen die meer willen bewegen en aan een gezonde leefstijl willen werken. Ook patiënten die hun conditie willen verbeteren voor een operatie of met één of meerdere chronische ziekten kampen en daardoor een verminderde conditie hebben kunnen terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP. Met deze samenwerking professionaliseren we sportgeneeskunde binnen Rijnstate. Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP valt onder Rijnstate Clinics; ons centrum voor planbare zorg.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie ook op: www.rijnstateclinics.nl/sportgeneeskunde

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: