Rijnstate neemt nieuwe Ontvangstruimte OK in gebruik



Rijnstate heeft maandag 2 mei de nieuwe Ontvangstruimte OK (OOK) in gebruik genomen. Patiënten met een geplande opname in Arnhem, die zich op de dag van de ingreep melden, worden op de OOK opgenomen.

De opening van de OOK is de laatste stap in de afronding van de verbouwing van het hele operatiekamercomplex. De vernieuwde operatiekamers hebben een vergroot vloeroppervlakte gekregen van in totaal 50 vierkante meter.

Ook hebben we een nieuwe operationele bereidingsunit ingericht binnen het OK-complex. Hier worden spuiten en infusen klaargemaakt volgens de laatste wet- en regelgeving. Zo ontzorgen we verpleegkundigen en anesthesiemedewerkers, waardoor er veel meer tijd en aandacht voor de patiënt is. Rijnstate is het eerste ziekenhuis in Nederland dat een dergelijke bereidingsunit in het OK-complex heeft ingebouwd.

wachtkamers met stoelen en gekleurde wanden

Meer regie

Met de komst van de Ontvangstruimte krijgt het OKC meer regie over de patiëntstroom. Zo kunnen we de juiste patiënt op het juiste moment voorbereiden op zijn ingreep. Niet alleen goed voor onze processen, maar ook voor de patiënt. De Ontvangstruimte heeft een huiskamerachtige uitstraling. Patiënten hoeven pas op het allerlaatste moment de normale kleding te vervangen voor het ‘blauwe jasje’. Zo kan een patiënt rustig de operatie ingaan.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: