1. Nieuws voor zorgverleners
Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Gewijzigde openingstijden Poli-apotheek Rijnstate Velp in zomerperiode

Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 16 augustus 2019 heeft de Poli-apotheek Rijnstate Velp aangepaste openingstijden. Dit in verband met de verlaagde personele bezetting in de zomerperiode. De Poli-apotheek Rijnstate Velp is in die periode tussen de middag gesloten.

Lees meer
Man slapen

Korte wachttijden Rijnstate Slaapcentrum

Binnen het Rijnstate Slaapcentrum kunnen patiënten binnen 2-3 weken terecht voor onderzoek en behandeling.

Lees meer

Beperkt open op tweede paasdag

Op tweede paasdag, maandag 22 april, zijn onze poliklinieken en onderzoeksafdelingen in Arnhem, Velp, Zevenaar en Arnhem-Zuid gesloten. Ook de bloedafname is op tweede paasdag op alle locaties dicht. Op Goede Vrijdag 19 april zijn alle poliklinieken en onderzoeksafdelingen gewoon open.

Lees meer

Persoonlijke app biedt COPD-patiënten ondersteuning

Rijnstate is eind november op de afdeling Longgeneeskunde gestart met een wetenschappelijk onderzoek van het project COPD@home. Doel van het onderzoek is het vergroten van zelfmanagement en het voorkómen van heropnames bij patiënten met COPD. Daarvoor heeft Rijnstate een persoonlijke app ontwikkeld.

Lees meer
Josien Schoo met patiënt

Regio Arnhem start met proef palliatieve zorgcoach

Patiënten krijgen in hun laatste levensfase vaak te maken met veel verschillende zorgverleners. In deze intensieve periode is dat vaak niet wenselijk. Daarom start begin mei in de regio een proef ‘palliatieve zorgcoach’. Dat is een verpleegkundig specialist die de patiënt ondersteunt en adviseert, ongeacht bij welke zorgverlener deze onder behandeling is (thuis, het ziekenhuis, een verpleeghuis of een hospice). Rijnstate werkt in dit project samen met een groot aantal Gelderse zorginstellingen.

Lees meer

Rijnstate start proef in de regio: vroeg in gesprek met COPD-patiënten over ‘toekomstige zorgplanning'

Patiënten met een levensbeperkende ziekte (zoals kanker, COPD, hartfalen of dementie) hebben vaak verwarrende emoties en zorgen over de toekomst. Voor hen en hun naasten is het belangrijk om al in een vroeg stadium wensen en verwachtingen voor de toekomst te bespreken. Rijnstate start daarom in september met een proef ‘toekomstige zorgplanning’ voor in eerste instantie patiënten met COPD. Dit doen we samen met een aantal andere zorginstanties in de regio Arnhem.

Lees meer