1. Nieuws voor zorgverleners
Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Patiënte in behandelkamer en arts met stethoscoop en verpleegkundige

Nieuwe bedrijfsfilm Rijnstate

Pas­send bij on­ze stra­te­gie voor de komende jaren en onze nieuwe po­si­ti­o­ne­ring, heb­ben we een film ge­maakt over Rijn­sta­te. Met de­ze film wil­len we la­ten zien waar we voor staan als top­kli­nisch zie­ken­huis en wat men­sen van ons mo­gen ver­wach­ten.

Lees meer

Eerste Nederlandse boek Echografie van de Thorax

Afgelopen week presenteerden we vol trots het boek Echografie van de Thorax aan collega’s van het ziekenhuis. Het boek komt voort uit een samenwerking tussen artsen uit het UMCG en Rijnstate en beschrijft in detail hoe je gestructureerd een echografie kunt inzetten. Dit boek is interessant voor iedere arts die zich echografie van de thorax eigen wil maken. 

Lees meer

Zorg voor kinderen met poep- en plasproblemen per 1 september bij ‘TOP voor kinderen’

Met ingang van 1 september aanstaande verzorgt ‘TOP voor kinderen’ (Team voor Ontlastings- en Plasproblemen) de zorg voor kinderen vanaf 5 jaar met problemen op dit gebied. Deze zorg vindt dan niet meer plaats in Rijnstate. 

Lees meer
2 specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Nieuw standpunt oogscreening hydroxychloroquine (Plaquenil)

Begin dit jaar is in de vergadering van de Nederlandse Vereniging Reumatologie (NVR) een nieuw standpunt goedgekeurd over de oogscreening bij patiënten die hydroxychloroquine (Plaquenil) gebruiken. Patiënten die worden behandeld met hydroxychloroquine (HCQ) en worden gecontroleerd door de reumatoloog, krijgen nu allen volgens het nieuwe standpunt voor oogheelkundige controle een verwijzing naar de oogarts.

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Pop-up WID in patiëntdossier? Klik hem niet weg!

Opent u in uw Huisartsen Informatie Systeem een patiëntdossier en krijgt u een pop-up met de melding 'Patiënt heeft nog geen WID-registratie. Wilt u dit alsnog doen?' Kies dan voor 'ja'. Het invullen van de WID-registratie is voor ons erg belangrijk. Zo kunnen we voorkomen dat we van patiënten dubbele dossiers krijgen.

 

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Gewijzigde openingstijden Poli-apotheek Rijnstate Velp in zomerperiode

Van maandag 8 juli tot en met vrijdag 16 augustus 2019 heeft de Poli-apotheek Rijnstate Velp aangepaste openingstijden. Dit in verband met de verlaagde personele bezetting in de zomerperiode. De Poli-apotheek Rijnstate Velp is in die periode tussen de middag gesloten.

Lees meer