Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Overgewicht en gewrichtsklachten, samenwerking Vitalys en orthopedie

Overgewicht en gewrichtsklachten zijn sterk met elkaar verbonden. Reden voor Vitalys en de afdeling Orthopedie van Rijnstate om nauw samen te gaan werken met als doel de patiënt beter te kunnen behandelen, de juiste zorg op de juiste plek te leveren en de kwaliteit van leven van de patiënt met een gepaste behandeling nog verder te verbeteren.

Lees meer
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Artsen-flexpool in coronatijd: ‘Help elkaar helpen’

Hoe creëer je voldoende capaciteit en kennis voor de COVID-afdelingen in deze tweede golf? ,,Een lastige puzzel’, zegt Marcel Spanier, MDL-arts en bestuurslid Coöperatie Medisch Specialisten Rijnstate (CMSR). ,,Ik denk dat wij een goede manier hebben gevonden om een artsen-flexpool samen te stellen. Het is belangrijk om ervaringen te delen met andere ziekenhuizen zodat zij er hun voordeel mee kunnen doen. Daarom hebben wij een handreiking opgesteld die iedereen kan downloaden.’’

Lees meer
Vooraanzicht met entree van de locatie Zevenaar

Operatiekamers Zevenaar tijdelijk dicht

Om de zorg voor coronapatiënten in Rijnstate Arnhem te waarborgen, zijn wij genoodzaakt om de operatiekamers in Rijnstate Zevenaar tijdelijk te sluiten. Door de operaties in Rijnstate Zevenaar met twee weken uit te stellen, komt er personeel van de verpleegafdelingen vrij dat kan bijspringen in Rijnstate Arnhem.

Lees meer
Patient man zit in wachtkamer met krukken

Samen beslissen over behandeldilemma's: mogelijkheid om te verwijzen naar klinische geriatrie

Heeft u een patiënt van 70 jaar of ouder waarbij er sprake is van een behandeldilemma rondom de waarde van aanvullende diagnostiek of de start van een intensieve behandeling? Dan bieden wij voortaan de mogelijkheid om deze patiënt door te verwijzen naar de polikliniek Klinische geriatrie. Dit kan zowel voor oncologische als niet-oncologische patiënten.

Lees meer

Digitale consultatie met specialisten in Rijnstate

Digitaal consulteren leidt voor de huisarts tot minder telefonisch contact met medisch specialisten die tijdens kantooruren lastiger telefonisch bereikbaar zijn. Voor huisartsen zorgt dit daarom voor een efficiëntere manier van contact met specialisten.

Lees meer

Aanpassing triage patiënten

Nu de incidentie van coronabesmettingen in de regio afneemt, past Rijnstate de triage van patiënten die een afspraak hebben in het ziekenhuis aan. Vanaf dinsdag 9 juni geldt: wanneer een patiënt een afspraak heeft op een polikliniek in Rijnstate, vragen wij vooraf een korte vragenlijst in te vullen over zijn/ haar gezondheid via het patiëntenportaal Mijn Rijnstate of via Rijnstate.nl. Het is het belangrijk dat de patiënt zelf het ziekenhuis belt als hij klachten heeft die kunnen wijzen op het coronavirus.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: