Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Oratie Frank Bosch: ‘Combineer anamnese met echografie’

Een echo maken van een patiënt bij een eerste afspraak maakt het lichamelijk onderzoek betrouwbaarder. Dat stelt onze internist-intensivist Frank Bosch bij zijn benoeming tot hoogleraar aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. “Door echografie te gebruiken kun je vermoedens meteen bevestigen en mogelijk een aantal aanvullende onderzoeken vermijden.”

Lees meer

Rijnstate opent als eerste ziekenhuis Kliniek voor veneuze zorg ​

Als eerste ziekenhuis in Nederland opent Rijnstate een multidisciplinaire Kliniek voor veneuze zorg waar patiënten terecht kunnen voor alle aandoeningen die als oorzaak een verstoring in de doorbloeding van de aderen hebben. De kliniek is hiermee de eerste in Nederland die het volledige palet van veneuze zorg aanbiedt. Door samenwerking van alle relevante specialisten is een combinatie van behandeltechnieken mogelijk. Dit is een volgende stap in het aanbod van vasculaire zorg als “integrated practice unit”, in termen van Value Based Health Care.

Lees meer
Rijnstate is helemaal rookvrij

Rijnstate is een rookvrij ziekenhuis

Met ingang van 1 januari 2020 is Rijnstate een rookvrij ziekenhuis. Dit betekent dat er niet meer gerookt mag worden op het hele ziekenhuisterrein. Dit geldt op alle locaties voor patiënten, bezoekers en medewerkers. Hiermee dragen we bij aan het creëren van een Rookvrije Generatie.

Lees meer
Medewerkster met headset in klant contact centrum

Bijlagen meesturen vanaf 1 december mogelijk in ZorgDomein

Vanaf maandag 1 december 2019 kunt u bij verwijzingen in ZorgDomein bijlagen meesturen naar Rijnstate  U kunt onder in de verwijsbrief in ZorgDomein de bijlagen uploaden. Wij ontvangen deze dan samen  met de verwijsbrief. Het is ook mogelijk een toelichting op de bijlage te geven.

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Gevolgen landelijke actiedag 20 november voor verwijzers

De vakbonden hebben medewerkers van ziekenhuizen opgeroepen om op woensdag 20 november 2019 actie te gaan voeren door zondagsdiensten te draaien. Tijdens een zondagsdienst worden alleen spoedgevallen behandeld. Een aantal afdelingen van Rijnstate doet mee aan deze actie.

Lees meer
Operatieassistenten OK kijken op scherm tijdens operatie met robot

Hans Schoo bij BNR zorgdebat op 1 november over werken met hart en ziel in de zorg

Kan de zorgverlener nog wel werken met hart en ziel? Dat is de vraag die vrijdag 1 november 2019 centraal stond in het BNR zorgdebat op de radio. Hans Schoo, lid van de Raad van Bestuur bij Rijnstate, schoof aan bij dit debat, dat ter gelegenheid van de Dag van de Zorg werd gehouden.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: