1. Nieuws voor zorgverleners
Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Verwijdering van poliep of vleesboom nu poliklinisch mogelijk

Een poliep of vleesboom in de baarmoeder kan de oorzaak zijn van tussentijds, aanhoudend of hevig menstrueel bloedverlies. “We kunnen een poliep of vleesboom nu op de polikliniek verwijderen. De patiënt hoeft niet meer naar de operatiekamer”, vertellen gynaecologen Paul Dijkhuizen en Ronald Mouw. “We doen dit op de polikliniek met de Myosure operatietechniek: een veilige en effectieve techniek die bijna geen pijn veroorzaakt. De patiënt kan kort na de ingreep alweer naar huis.”

Lees meer
2 specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Inloopspreekuur urologie uitsluitend voor semi-spoedpatiënten

De toestroom via het inloopspreekuur bij urologie is helaas te groot geworden, waardoor de kwaliteit in het gedrang dreigt te komen. Het inloopspreekuur is daarom nu uitsluitend nog bedoeld voor semi-spoedpatiënten die nog niet door een uroloog van Rijnstate zijn gezien. Wilt u de andere patiënten verwijzen via een andere zorgvraag? Urologie heeft hun aanbod op ZorgDomein inmiddels aangepast.

Lees meer
Topzorg van de toekomt

Rijnstate onderzoekt huisvestingslocaties

De wereld om ons heen verandert. Nederland vergrijst en steeds meer mensen hebben meerdere gezondheidsklachten tegelijkertijd. De overheid wil de kosten van de zorg beheersen. Daarom wordt complexe zorg steeds meer geconcentreerd in gespecialiseerde ziekenhuizen en steeds meer niet complexe zorg wordt dicht bij huis verleend

Lees meer

Rijnstate en Vitesse vragen samen aandacht voor risico’s op buikaneurysma

Rijnstate en Vitesse organiseren samen twee activiteiten voor de inwoners van Arnhem en omgeving om de bewustwording voor risico’s op buikaneurysma te vergroten.

Lees meer

Huisartsenpost Velp verhuist op 21 januari naar Arnhem-Noord

Op 21 januari opent Huisartsenpost Arnhem-Noord haar deuren naast de Spoedeisende Hulp in Rijnstate. Huisartsenpost Velp is vanaf dat moment gesloten. Huisartsenposten Arnhem-Zuid en Zevenaar blijven ongewijzigd geopend.

Lees meer
Team palliatieve zorg

Rijnstate ontvangt erkenning voor hoogwaardige palliatieve zorg

De European Society for Medical Oncology (ESMO) heeft deze maand aan Rijnstate voor de tweede keer de accreditatie ‘ESMO Designated Center of Oncology and Palliative Care’ toegekend. Dit is een speciale erkenning voor kankercentra met geïntegreerde oncologische en palliatieve zorg van een hoog niveau.

Lees meer