Zorgverlener

Nieuws voor zorgverleners

Patiënte met arts en verpleegkundige in een behandelkamer

Toekomstige Zorgplanning (TZP): een gedeelde verantwoordelijkheid voor zorgverleners

Een term die u wellicht bekender klinkt maar hetzelfde inhoudt is ACP: Advanced Care Planning. Uit literatuur blijkt dat zowel door artsen als patiënten barrières worden ervaren om toekomstige zorgplanning tijdig te bespreken bij chronische levensbedreigende ziektes zoals COPD, hartfalen, nierfalen en dementie. 

Lees meer
Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuw: de Virtual Fracture Care (VFC) app

Graag brengen wij u op de hoogte van het project “Virtual Fracture Care, direct ontslag” dat 1 februari 2023 start in Rijnstate Arnhem.

Lees meer
Twee specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Transmuraal incident melden: een compliment!

We ontvangen incidentmeldingen van (assistenten van) huisartsen, verloskundigen en apothekers. Een groot deel van de meldingen betreft datalekken maar er worden ook meldingen gedaan over medicatie-overdracht, verwijzingen, transfer, beleid etc. Onlangs ontvingen we een positieve incidentenmelding van een apotheker.

Lees meer
Twee specialisten in overleg en kijken naar computerscherm

Terugbelfunctie polikliniek Cardiologie

Om een betere bereikbaarheid te creëren en de wachttijd aan de telefoon te verkorten, is de polikliniek Cardiologie gestart met een pilot.

 

Lees meer
Brug in het Atrium van Arnhem

Datalekken

Als een consultbrief van Rijnstate naar de huisarts wordt verstuurd, terwijl de betreffende patiënt niet (meer) ingeschreven staat bij die huisarts, is er sprake van een datalek. De patiënt (of zijn verzorger) is verantwoordelijk voor het doorgeven aan Rijnstate van de juiste huisarts.

Lees meer
Twee specialisten in overleg en kijken naar computerscherm

Aanvullende rapportage high-sensitive troponine I (hs-TnI)

Om meer duidelijkheid te geven over het verschil tussen de referentiewaarden en de afkapwaarden van de hs-TnI-bepaling, wordt met ingang van 1 september 2022 een aanvullende tekst gerapporteerd.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: