Nieuws voor zorgverleners

Onderzoek met slimme pleisterIn Rijnstate loopt een studie naar het gebruik van een slimme pleister op de Acute Opname Afdeling (AOA). In dit onderzoek willen we o.a. uitzoeken of het gebruik van een slimme pleister op de AOA ervoor kan zorgen dat artsen een betere beslissing kunnen nemen over of patiënten naar huis, of naar een andere afdeling in het ziekenhuis kunnen.

De slimme pleister (Healthdot) meet continu de hartslag, ademhaling, houding en activiteit van de patiënt, zowel in het ziekenhuis als thuis. Patiënten liggen meestal maximaal 48 uur op de AOA, waarna ze worden overgeplaatst naar een andere afdeling of naar huis gaan.

U kunt als zorgverlener met een patiënt te maken krijgen die een Healthdot draagt. Deze zit op de linker onder rib en kan in de meeste gevallen gewoon blijven zitten. Als er medische handelingen gaan plaatsvinden op het gebied waar de Healthdot geplakt is of als een AED gebruikt moet worden, dan moet de Healthdot verwijderd worden. Verwijderen kan geen kwaad en kan op dezelfde manier als een normale pleister. De Healthdot is voor eenmalig gebruik, dus na het verwijderen kan de pleister weggegooid worden. Als een patiënt in de pleistergroep zit, dan heeft hij/zij een informatiekaart van de studie.

Dokter houdt een Healthdoth in zijn vingers

De studie betreft een gerandomiseerd onderzoek, waarin een patiënt willekeurig wordt ingedeeld in een controle- of pleistergroep. In de pleistergroep draagt de patiënt de Healthdot voor maximaal 14 dagen. In de tijd dat de patiënt op de AOA ligt, zullen de Healthdot-waardes continu inzichtelijk zijn voor de artsen en verpleegkundigen. Na ontslag of overplaatsing, zal de data periodiek naar een database gestuurd worden. De waardes kunnen dan niet meer worden ingezien in het ziekenhuis, maar worden wel gebruikt voor het onderzoek. Het gebruik van de Healthdot komt bovenop de normale zorg. De controlegroep ontvangt enkel de normale zorg. Beide groepen vullen na 14 dagen een vragenlijst in.

Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

E: OptimaalAOA@rijnstate.nl
T: 06-12457324 (kantooruren)

Video: slimme pleister in de praktijk

Onderstaande video laat zien hoe het onderzoek naar de slimme pleister eruitziet.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: