Nieuws voor zorgverleners

Coulanceregeling geldigheid verwijzingen?



We ontvangen klachten van huisartsen over het afwijzen van verwijzingen die ouder zijn dan 12 maanden. We betreuren het dat het de huisartsen onnodig veel werk oplevert. 

Gaat het om een nieuwe verwijzing waarbij de afspraak in Rijnstate plaatsvindt meer dan 12 maanden vanaf de afgiftedatum van de verwijzing?
Helaas kan Rijnstate niet zelf besluiten om coulanter met deze regel om te gaan want als deze verwijzingen, tegen de zorgverzekeraarsregels in, worden geaccepteerd door Rijnstate zal de patiënt de zorg niet vergoed krijgen.

In 2021 is er, in overleg met de Zorgverzekeraars Nederland (ZN), een coulanceregeling geweest vanwege de Covid-19 pandemie. Door Rijnstate is recent een verzoek ingediend bij de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) om coulanter om te kunnen gaan met de geldigheid van de verwijzing. NVZ gaat dit overleggen met ZN.

We hopen op een positief bericht van de NVZ zodat de huisartsen ontlast worden én de patiënt de zorg vergoed krijgt. Tot we uitsluitsel hebben van de NVZ kunnen we helaas nog geen coulance toepassen.

We hopen op jullie begrip hierin.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: