Man met tennisracket kijkt in de camera

Nu ook inspanningstesten mogelijk bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP



Vanaf 1 juni 2022 kunnen uw patiënten bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP ook terecht voor inspanningstesten op locatie Rijnstate Clinics in Arnhem. Een consult bij de sportarts gecombineerd met een inspanningstest geeft meer inzicht in de gezondheid en/of fitheid van uw patiënt. 

Ronald Tielen, sportarts Rijnstate Clinics-SMCP: “Tijdens de inspanningstest meten we de hart- en longfunctie en conditie van een patiënt, maar we kunnen ook herleiden waar bijvoorbeeld vermoeidheid bij een patiënt vandaan komt. We kijken als het ware onder de motorkap. Dat levert hele waardevolle gegevens op. Deze diagnostiek is daarom onmisbaar bij het oplossen van inspanningsgebonden vragen.” Rijnstate Clinics en Sport Medisch Centrum Papendal (SMCP) werken samen om de bijdrage aan de gezondheid en kwaliteit van leven van de inwoners in de regio te vergroten. Het functioneren van de patiënt en aandacht besteden aan gezondheid, gedrag (voeding, sport en bewegen) en preventie staan hierbij voorop.

Uw patiënten kunnen terecht voor:

  • Blessureconsulten
  • Sportmedische onderzoeken/keuringen
  • Medische zorg voor (chronische) patiënten, zoals beweegtherapie of het vormgeven en optimaliseren van prehabilitatie en rehabilitatie trainingsprogramma’s.

Behandelingen vinden zoveel mogelijk op één locatie plaats. Dit is minder belastend voor patiënten die onder behandeling zijn of komen. Dit kan bij Rijnstate Clinics zijn of bij Sport Medisch Centrum Papendal. De sportartsen werken op beide locaties en op basis van beschikbaarheid wordt ook op beide locaties gepland.

Hoe verwijs ik door?

U kunt in ZorgDomein kiezen voor ‘Sportgeneeskunde’ en dan kiezen voor ‘Rijnstate Clinics-SMCP’. Binnen twee werkdagen na verwijzing nemen wij contact met uw patiënt op.

Samenwerking Rijnstate Clinics-SMCP

Rijnstate werkt al jaren samen met SMCP om snel toegankelijke zorg te bieden aan amateur- en topsporters. Maar sportgeneeskunde is er ook voor mensen die meer willen bewegen en aan een gezonde leefstijl willen werken. Ook patiënten die hun conditie willen verbeteren voor een operatie of met één of meerdere chronische ziekten kampen en daardoor een verminderde conditie hebben kunnen terecht bij Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP. Met deze samenwerking professionaliseren we sportgeneeskunde binnen Rijnstate. Sportgeneeskunde Rijnstate Clinics-SMCP valt onder Rijnstate Clinics; ons centrum voor planbare zorg.

Meer informatie?

Kijk ook voor meer informatie op: www.rijnstateclinics.nl/sportgeneeskunde

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: