Over ons
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Reanimatieteam

Wanneer er een hartstilstand wordt geconstateerd bij een patiënt start een afdelingsverpleegkundige met hartmassage en beademen. Een andere verpleegkundige roept het reanimatieteam op. Het reanimatieteam in Rijnstate is een oproepbaar team bestaande uit twee IC-verpleegkundigen, een IC-arts en een spoedeisende hulp arts.

Het reanimatieteam onderzoekt de onderliggende oorzaak van de reanimatie en probeert hierop zo goed mogelijk de behandeling in te zetten en de reanimatie verder te begeleiden. Er wordt hiervoor gebruik gemaakt van de reanimatiekar. Naast bewakingsapparatuur en medicatie, bevat deze kar ook een volledige uitrusting om de ademhaling van de patiënt over te nemen en om de patiënt te defibrilleren als dat nodig is. Een defibrilleerapparaat geeft elektrische schokken (dat wordt ook wel 'klappen' genoemd) en wordt gebruikt als iemand een hartritmestoornis heeft. Zo wordt geprobeerd het hart weer in het normale ritme te krijgen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: