Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Intensive Care

Op de Intensive Care (IC) worden patiënten opgenomen die in een levensbedreigende situatie verkeren en/of bij wie lichaamsfuncties intensief bewaakt, behandeld of overgenomen moeten worden. Dit kan zijn na een grote operatie, maar ook na een ernstig ongeval of bij een levensbedreigende ziekte. De patiënten die op de Intensive Care komen, zijn van alle voorkomende specialismen met uitzondering van neurochirurgie en hartchirurgie.

Kwaliteit van zorg op de Intensive Care van Rijnstate

Bijna alle Nederlandse Intensive Care afdelingen leveren patiëntgegevens aan bij de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Het doel hiervan is de kwaliteit van de geleverde zorg te meten en waar nodig te verbeteren. Sinds eind 2014 publiceert NICE de basisgegevens en de prestaties van de IC's op kwaliteitsindicatoren. Bekijk de kwaliteitsgegevens van de IC van Rijnstate.

Rijnstate bouwt voor de beste zorg

De afdeling Intensive care wordt verbouwd. Eind 2018 is de eerste nieuwe vleugel in gebruik genomen. Om een indruk te krijgen van hoe deze nieuwe vleugel eruit ziet kunt u een virtuele tour bekijken.

Interessante websites

Op de website www.icconnect.nl  vindt u meer informatie en nuttige uitleg over de zorg op een Intensive Care. Ook delen patiënten hier hun ervaringen. ICConnect is een patiëntenorganisatie die hulp biedt aan (voormalig) IC-patiënten en naasten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: