Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Intensive Care

Op de Intensive Care (IC) worden patiënten opgenomen die in een levensbedreigende situatie verkeren en/of bij wie lichaamsfuncties intensief bewaakt, behandeld of overgenomen moeten worden. Bijvoorbeeld na een grote operatie, na een ernstig ongeval of bij een levensbedreigende ziekte. Patiënten die op de Intensive Care komen, komen daar terecht via verschillende specialismen in ons ziekenhuis, behalve via neurochirurgie en hartchirurgie.

De IC telt 16 bedden verdeeld over twee units op twee vleugels op B4. Al onze kamers zijn ruime eenpersoonskamers met plafondtilliften, een modern alarmeringssysteem en veel lichtinval. Aangrenzend bevindt zich de Medium Care (MC) met zes bedden. De IC is recent verbouwd. In 2018 is de eerste vleugel in gebruik genomen en in 2020 de tweede vleugel. 

Kwaliteit van zorg op de Intensive Care van Rijnstate

Bijna alle Nederlandse Intensive Care afdelingen leveren patiëntgegevens aan bij de Nationale Intensive Care Evaluatie (NICE). Het doel hiervan is de kwaliteit van de geleverde zorg te meten en waar nodig te verbeteren. Sinds eind 2014 publiceert NICE de basisgegevens en de prestaties van de IC's op kwaliteitsindicatoren. Bekijk de kwaliteitsgegevens van de IC van Rijnstate.

Interessante websites

Op de website www.icconnect.nl  vindt u meer informatie en nuttige uitleg over de zorg op een Intensive Care. Ook delen patiënten hier hun ervaringen. ICConnect is een patiëntenorganisatie die hulp biedt aan (voormalig) IC-patiënten en naasten.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: