Intensive Care
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Behandelbeperking

Op onze afdeling spannen wij ons erg in om te genezen en om lijden te verlichten. Hiervoor hebben we veel mogelijkheden ter beschikking om falende orgaansystemen tijdelijk te vervangen en om allerlei hoogtechnologische behandelingen uit te voeren.

Echter zijn op bepaalde momenten sommige behandelingen in het ziekteproces niet meer zinvol om uit te voeren of ze worden door de patiënt niet (meer) gewenst. Patiënten (of hun vertegenwoordiger) maken dan een zogenaamde behandelafspraak met het team van behandelaars. Voorbeelden van dit soort afspraken zijn bijvoorbeeld niet reanimeren bij een hartstilstand of niet (meer) aan de beademing. Lees hier meer over in onze informatie over niet-reanimeren en andere behandelafspraken

Het besluit om bepaalde behandelingen niet meer uit te voeren is altijd een medisch besluit. Het is van belang dat het medisch team op de hoogte is van de wensen van de patiënt en van de gemaakte afspraken. Van alle gemaakte afspraken wordt daarom een notitie gemaakt in ons Elektronisch Patiënt Dossier. Deze afspraken kunnen altijd worden gewijzigd bij een verandering in het beleid.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: