Over ons
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Team IC

Intensivisten

Op de IC zijn tien intensivisten werkzaam. De intensivist is een arts die zich heeft gespecialiseerd in de behandeling van ernstig zieke patiënten op de IC. Er is 24 uur per dag een intensivist beschikbaar voor de behandeling van patiënten en de begeleiding/ supervisie van IC-artsen.

IC-artsen

Op de afdeling werken IC-artsen. Dit zijn artsen in opleiding tot medisch specialist of speciaal opgeleid voor het verlenen van Intensive Care zorg. Zij werken onder verantwoordelijkheid van de intensivisten.

Verpleegkundig team en leerlingen

Het verpleegkundig team van onze Intensive Care bestaat uit ongeveer 75 verpleegkundigen die speciaal opgeleid zijn voor het verlenen van Intensive Care zorg. Een aantal verpleegkundigen uit het team zijn nog in opleiding tot IC-verpleegkundige. De belangrijkste taken van de IC-verpleegkundige zijn: verzorging, observatie, bewaken van de vitale functies m.b.v. bewakingsapparatuur. De verpleegkundige is voor het bezoek het 1e aanspreekpunt. Het verpleegkundig team wordt geleid door twee afdelingshoofden.

Afdelingsassistenten

Er zijn op de IC/MC meerdere afdelingsassistenten werkzaam. Zij dragen zorg voor het aanvullen en schoonhouden van materialen.

Afdelingssecretaresses

Van maandag t/m vrijdag is er een secretaresse aanwezig. Zij draagt onder andere de zorg voor de administratieve taken op de Intensive Care.

Overige disciplines

We werken nauw samen met verschillende disciplines, onder andere de diëtist, fysiotherapeut, logopediste, ergotherapeut, hygiënist, wondverpleegkundige.

Ondersteuningstaken binnen Rijnstate

Onze IC-verpleegkundigen hebben naast hun taken op de Intensive Care ook een reanimatie- en SIT-functie buiten de afdeling. Via een pieper zijn zij oproepbaar en bereikbaar voor iedereen in het ziekenhuis.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: