Intensive Care
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Informatie voor bezoekers en naasten

Bereikbaarheid

De Intensive Care bevindt zich op de vierde etage, aan de B-kant. Het gaat om B4 vleugel 2 en B4 vleugel 3.

Adres

Wagnerlaan 55
6800 TA Arnhem
Postbus 9555, afdeling Intensieve Care, B4 Vleugel 2 en  3

Telefoonnummers

Intensive Care:
B4 Vleugel 2: 088 - 005 6979
B4 Vleugel 3: 088 - 005 6969

Bezoek

De afdeling Intensieve Care is een afdeling die zich kenmerkt door veel bedrijvigheid. Rust is belangrijk voor het herstel van de patiënt. Te veel en te vaak bezoek kan nadelig zijn voor de toestand van de patiënt. Daarom gelden er voor de afdeling afwijkende bezoektijden en -regels: 

Bezoektijden

Van 14.00 tot 15.00 uur
Van 17.00 tot 20.00 uur

  • In bijzondere situaties is er uiteraard altijd overleg mogelijk over afwijkende tijden.
  • Op de IC-afdeling zijn niet meer dan twee bezoekers tegelijk toegestaan bij een patiënt. U kunt altijd afwisselen, maar probeer te voorkomen dat er met veel mensen vaak wordt afgewisseld. Dit kan vermoeiend zijn en veroorzaakt onrust bij de patiënt.
  • U kunt wachten in de wachtruimte op B4. Deze ruimte is niet berekend op grote groepen mensen. Als u met een grote groep bent, kunt u beneden in het Atrium (hal) van het ziekenhuis plaats nemen en van daaruit uw bezoek op de IC onderling regelen.
  • Meldt u zich altijd door middel van de bel bij de ingang op de afdeling. Het kan zijn dat u even moet wachten, omdat de patiënt nog een behandeling krijgt of verzorgd wordt. Als u even moet wachten kunt u plaats nemen in de wachtruimte op B4, deze bevindt zich als u de lift uit komt in de linker gang.
  • Op de zaal en patiëntenkamer wordt van u verwacht dat u uw handen desinfecteert met handalcohol, bij komst en vertrek.
  • Tijdens het bezoek komt de verpleegkundige langs voor eventuele vragen en/of informatie. Het is mogelijk om een afspraak met de behandelend arts te maken voor een persoonlijk gesprek. De verpleegkundige regelt dit voor u.
  • Bezoek van kleine kinderen is mogelijk, maar het is verstandig om dit van tevoren even met de verpleegkundige te overleggen.
  • Bloemen en planten zijn in verband met infectiegevaar niet toegestaan.
  • Informatie over de patiënt gaat alleen via de contactpersonen.
  • Wij verzoeken u vriendelijk om uw mobiele telefoon uit te schakelen omdat deze de medische apparatuur kan ontregelen.

Tip: bij een langer verblijf in het ziekenhuis kan de website Ziekenhuisplanner nuttig zijn bij het plannen van het bezoek van familie, vrienden en kennissen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: