Voorgevel gebouw Rijnstate Arnhem

Uitbreiding Centrum Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ)



Werd het Centrum Ondersteunende en Palliatieve Zorg (COPZ) voorheen al door huisartsen of medisch specialisten benaderd voor een (poli-)klinisch consult of telefonisch advies, nu kan het team ook oncologische patiënten met een palliatieve zorgbehoefte opnemen en kortdurende gespecialiseerde palliatieve zorg op een vaste plek in het ziekenhuis aanbieden.

Het team van het COPZ gaat op de Acute Palliatieve Unit (APU) nauw samenwerken met de gespecialiseerd verpleegkundigen van de verpleegafdeling Oncologie (B22). Zo heeft de APU alle expertise op de juiste plek. Het COPZ-team bestaat uit twee internist-oncologen, één klinisch geriater, twee anesthesiologen/pijnartsen en meerdere verpleegkundig specialisten (in opleiding). 

Kortdurende opname voor patiënten vanuit de thuissituatie

Naast de palliatieve zorg die al door het COPZ-team wordt geboden aan opgenomen patiënten in Rijnstate, wordt het vanaf 1 september ook mogelijk om oncologische patiënten met een palliatieve zorgbehoefte vanuit de thuissituatie kortdurend op te nemen. Dit is mogelijk voor bijvoorbeeld pijnbestrijding of een time-out van de thuissituatie. Door opname van deze patiëntengroep op een gespecialiseerde afdeling wordt de behandeling zo efficiënt en comfortabel mogelijk gemaakt, en wordt rust gecreëerd voor de patiënt en zijn/haar naasten.

Contact met het COPZ

Het COPZ-team kunt u tijdens kantoortijden bereiken via 088 – 005 7935 of palliatievezorg@rijnstate.nl. Buiten deze tijden is de dienstdoende oncoloog bereikbaar via het algemene nummer van Rijnstate.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: