Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

De fax verdwijnt op 1 december definitief uit Rijnstate



De zorgsector is de laatste sector in Nederland die nog structureel gebruikmaakt van de (e)fax voor het uitwisselen van gegevens. Faxen sluit echter niet meer aan bij de huidige wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en de bescherming van persoonsgegevens. Vanaf 1 december 2023 vervalt daarom de mogelijkheid om te faxen met Rijnstate.

Het uitfaseren van de fax is een noodzakelijke stap in het kader van de Wegiz (Wet elektronische gegevensuitwisseling in de zorg) en het Integraal Zorgakkoord (IZA). Om dit voor elkaar te krijgen is er een landelijk project gestart met de naam ‘Faexit’. Dit project heeft een regionale aanpak. Alle ziekenhuizen, huisartsen en apotheken in de regio Arnhem worden benaderd om te stoppen met faxen en over te stappen op digitaal veilige alternatieven.

Wat verandert er voor u?

Rijnstate stopt per 1 december 2023 met het ontvangen en versturen van (e)faxen. Faxt u nog met ons? Neem dan contact op met Bureau Zorgpartners via zorgpartners@rijnstate.nl om te laten weten met welke afdeling u faxt. We ontvangen verwijzingen graag via ZorgDomein. Voor contact met poliklinieken vindt u het telefoonnummer en e-mailadres in Overleglijnen voor zorgpartners. Deze contactgegevens zijn alleen voor gebruik door zorgpartners. Contactgegevens voor de patiënt zijn te vinden op www.rijnstate.nl/contact.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: