Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Nieuwe bucky op Spoedeisende Hulp van Rijnstate



De Spoedeisende Hulp van Rijnstate heeft afgelopen week een nieuwe bucky in gebruik genomen. Het apparaat is een vervanging van het röntgensysteem op de SEH. Wat zijn we trots op onze nieuwste aanwinst!

Een bucky wordt onder andere gebruikt om röntgenfoto’s te maken van patiënten die op de Spoedeisende Hulp binnenkomen. Meestal om te onderzoeken of er een botbreuk is of niet. Ook wordt de bucky gebruikt voor de controle na de behandeling. Het oude röntgensysteem was aan vervanging toe. Omdat je patiënten op de SEH zo weinig mogelijk wil verplaatsen, hebben we gekozen voor een systeem waarbij de patiënt op een brancard kan blijven liggen en niet op een onderzoekstafel hoeft over te stappen. 

De röntgenbuis en de detector van het nieuwe apparaat zitten op robotarmen. Daardoor kunnen de foto’s in verschillende richtingen gemaakt worden, zonder dat de patiënt hoeft te bewegen.

De vervanging is succesvol en met zo min mogelijk overlast verlopen, dankzij de goede samenwerking tussen onze afdelingen Radiologie, Spoedeisende Hulp, Vastgoed en IMT en de aannemers. De vervanging is meteen aangegrepen om de röntgenkamer op te knappen en opnieuw te schilderen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: