Nieuwe werkwijze mammadiagnostiek: sneller en efficiënter voor uw patiënt



Vanaf 1 april 2024 wordt de afdeling Radiologie van Rijnstate poortspecialist voor mammadiagnostiek. Dit betekent dat patiënten met een afwijkende uitslag uit het bevolkingsonderzoek of screening, of klachten van de mamma direct naar de afdeling Radiologie gaan voor diagnostiek, in plaats van eerst een consult te krijgen op de Mammapoli.

Voordelen

Deze nieuwe werkwijze heeft diverse voordelen:

  • Patiënten kunnen nog sneller terecht;
  • Patiënten zitten minder lang in onzekerheid;
  • Patiënten met borstkanker kunnen sneller naar de mammapoli voor opvang, verdere diagnostiek en het opstellen van een behandelplan;
  • De radioloog levert een directe bijdrage aan besparingen in de zorg.
Mammografie

Verwijzing

Verwijzing voor mammadiagnostiek verloopt via ZorgDomein. De huidige zorgproducten vervallen en worden per 1 april 2024 aangepast naar 4 categorieën.

1. Mamma: afwijkende uitslag bij bevolkingsonderzoek
2. Mamma: beeldvorming bij klachten / symptomen / zwelling
3. Mamma: beeldvorming, screening bij verhoogd risico op borstkanker
4. Mamma: geen beeldvorming, consult mammachirurg (speciële pathologie / erfelijkheid / mastopathie / ontsteking)

Als er na triage van de ZorgDomein-verwijzing een hoge verdenking op maligniteit is, streven we naar een afspraak binnen 48 uur in Zevenaar, Elst of Arnhem. Hiervoor neemt Rijnstate telefonisch contact op met de patiënt. In alle andere gevallen krijgt de patiënt een afspraak via Mijn Rijnstate of wordt de afspraakbevestiging thuis gestuurd. Voor alle patiënten staat een vragenlijst over het familiair voorkomen van borstkanker klaar in Mijn Rijnstate.

Vragen?

Heeft u vragen over het nieuwe mamma-proces of over de ZorgDomein-producten? Neem dan contact op met Bureau Zorgpartners: zorgpartners@rijnstate.nl

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: