Intakes van zwangeren voortaan in 1e lijn



Deze verandering vindt plaats binnen het waardegedreven zorg traject Geboortezorg. Een van de uitgangspunten hierbij is: zorg dicht bij huis waar het kan. Partners in het traject zijn het team Geboortezorg Rijnstate (o.a. vakgroep gynaecologen) en de regionale eerstelijns verloskundige praktijken.

Multidisciplinair overleg

Na de intake wordt in een online multidisciplinair overleg tussen eerstelijns verloskundigen en gynaecologen het verdere zorgpad vastgesteld. Daarbij wordt bepaald of de zwangere in 1e of 2e lijn zal worden begeleid voor haar zwangerschap, of dat er wordt besloten tot gedeelde zorg. Zwangeren met een evidente tweedelijns indicatie worden door de verloskundige al op het moment van de intake verwezen naar de gynaecoloog. Zo kan er, als dat nodig is, direct passende maatregelen worden genomen (zoals het stoppen of starten van medicatie).

Wat betekent dit voor de huisarts?

Iedere patiënte die zich vanaf 1 mei bij de huisarts(praktijk) meldt met een prille zwangerschap mag direct worden verwezen naar een eerstelijns verloskundigenpraktijk bij haar in de buurt.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: