Een vrouw met schoudertas loopt voor de wand met woorden

Radiologie en Nucleaire Geneeskunde neemt nieuwe PET-CT scanner in gebruik



Vanaf vrijdag 4 augustus neemt de afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde de nieuwe Biograph Vision 600 PET-CT scanner van Siemens in gebruik.

Vanwege noodzakelijke aanpassingen voor de nieuwe scanner scande Radiologie en Nucleaire Geneeskunde de afgelopen weken op 1 scanner. Soms liepen wachttijden daardoor op. Maar dat is vanaf vrijdag 4 augustus verleden tijd: dan wordt de nieuwe PET-CT scanner in gebruik genomen.

Minder straling, minder geluid

De nieuwe scanner maakt beelden van aanzienlijk hogere kwaliteit dan tot nu toe mogelijk was. Bovendien is de scanner veel sneller en heeft hij ook nog eens veel minder straling nodig om de beelden te maken. Met de nieuwe PET-CT scanner is de apparatuur van de afdeling Nucleaire Geneeskunde van Rijnstate weer helemaal up-to-date en klaar voor alle toekomstige ontwikkelingen: geen wachtlijsten, korte scantijden, veel minder geluid tijdens het scannen en optimale voorzieningen om diverse nieuwe tracers beschikbaar te maken voor de dagelijkse praktijk.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: