Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Rijnstate haalt nieuwe PET-CT scanner binnen



Afgelopen week heeft Rijnstate de bestaande PET-CT scanner van Philips vervangen door de nieuwe Siemens Biograph Vision. De nieuwe set kent een snellere scantijd, zodat onze afdeling Radiologie en Nucleaire Geneeskunde meer patiënten in kortere tijd kan onderzoeken en behandelen. 

De Siemens Biograph Vision PET-CT met patiënttafel weegt maar liefst 4000 kilogram! Om de nieuwe scanner te kunnen plaatsen is de vloer verstevigd. Daarnaast wordt de installatietechniek aangepast. Voor patiënten komt er een extra kleedruimte bij.

Gevolgen voor het reguliere PET-CT programma

De tijdelijke verbouwing en de vervanging hebben gevolgen voor het reguliere PET-CT-programma. De afdeling Radiologie Nucleaire Geneeskunde voert de scans nu op één camera uit, in plaats van twee. Met een aantal tijdelijk genomen maatregelen lijkt dat haalbaar, zonder dat er al te lange wachtrijen zullen ontstaan.

Half juli nieuwe scanner in gebruik

Half juli wordt de nieuwe scanner in gebruik genomen en zal de normale dienstverlening volledig hersteld zijn. 

Nieuwe PET-CT scanner van Siemens
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: