Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Incontinentie

Incontinentie kan verschillende oorzaken hebben. Ook is het mogelijk dat er meerdere deskundigen betrokken zijn bij de behandeling. Daarom heeft Rijnstate Clinics Continentiezorg ingericht. Bij Continentiezorg werken continentieverpleegkundigen, urologen en gynaecologen samen om u zo snel en goed mogelijk te helpen. Het spreekuur vindt plaats in Rijnstate Arnhem en Rijnstate Zevenaar.

Hoe werkt Continentiezorg?

U krijgt altijd eerst een afspraak bij een continentieverpleegkundige. De continentieverpleegkundige inventariseert uw klachten, beantwoordt uw vragen en geeft u informatie over de verschillende soorten incontinentie, de behandelmogelijkheden en welke incontinentiematerialen er beschikbaar zijn. Ook probeert zij u meteen een behandeladvies te geven. Denk hierbij aan fysiotherapie, blaastraining en/of behandeling met medicijnen. Het is ook mogelijk dat u nog verder onderzocht wordt.

Afspraak bij gynaecoloog of uroloog

Na het bezoek aan de continentieverpleegkundige volgt er een tweede afspraak bij de gynaecoloog of uroloog. Daar vindt verder onderzoek plaats en starten we de behandeling.

Bekkenfysiotherapeut

Afhankelijke van uw klachten maakt soms ook een gespecialiseerd bekkenfysiotherapeut onderdeel uit van het behandelteam. Zij kan uw bekkenbodemfunctie beoordelen en hier veel uitleg over geven.

Vormen van incontinentie

Niet iedereen heeft last van dezelfde vorm van incontinentie. Er zijn drie soorten die elk specifieke klachten geven:

Meer weten?

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: