Aandoening, behandeling en onderzoek
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Overloopincontinentie

Klachten bij overloop- of druppelincontinentie

Heeft u overloop- of druppelincontinentie? Dan verliest u urine zonder dat u aandrang voelt om te plassen. Dit urineverlies is het gevolg van een overvolle blaas. Als de druk in de buikholte stijgt, kan de blaas overlopen.

Overloop- of druppelincontinentie komt zowel bij vrouwen als bij mannen voor. Bij mannen kan het komen door een prostaatvergroting of een vernauwing van de plasbuis. Bij vrouwen kan een verzakking een oorzaak zijn. Andere oorzaken zijn een urineweginfectie, een zwakke en krachteloze blaas. Een combinatie van deze factoren is ook mogelijk.

Hoe stellen we de diagnose?

De huisarts verwijst u door naar Continentiezorg van Rijnstate Clinics. Daar krijgt u altijd eerst een afspraak bij een continentieverpleegkundige. De continentieverpleegkundige inventariseert uw klachten, beantwoordt uw vragen en geeft informatie over de verschillende soorten incontinentie, de behandelmogelijkheden en welke incontinentiematerialen er beschikbaar zijn. Ook probeert zij meteen een behandeladvies te geven. Denk hierbij aan fysiotherapie, blaastraining en/of behandeling met medicijnen. Het is ook mogelijk dat we nog verder onderzoek doen. Na het bezoek aan de continentieverpleegkundige volgt een tweede afspraak bij de gynaecoloog of uroloog. Daar vindt verder onderzoek plaats en starten we de behandeling.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk voor overloop- of druppelincontinentie:

  • Katheterisatie (het gebruik van een katheter)
  • Medicatie
  • Operatie

Rijnstate Clinics

Voor deze behandeling ontvangen wij u graag bij Rijnstate Clinics. Rijnstate Clinics is onderdeel van Rijnstate. Bij Rijnstate Clinics zijn we gespecialiseerd in planbare zorg. Planbare zorg is zorg die medisch gezien geen spoed heeft. Maar vaak voor de beleving van de patiënt wel spoed heeft. We bieden de beste medische zorg met snelle toegangstijden, de beste medisch specialisten en een vast zorgteam. Met de vertrouwde expertise en het hoogwaardige operatiekamercomplex van Rijnstate zijn we er voor iedereen.

Wilt u meer weten over deze behandeling neem dan contact op met de polikliniek Urologie via 06 - 25448328 of urologie@rijnstateclinics.nl.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: