1. Urologie
Specialismen
Rijnstate polikliniek Urologie balie

Urologie

U kunt bij onze urologen terecht wanneer u last heeft van aandoeningen aan de blaas, nieren, prostaat, penis of testikels. Daarnaast behandelen wij klachten op het gebied van vruchtbaarheid (fertiliteit). Onze urologen behandelen patiënten van alle leeftijden: kinderen, mannen en vrouwen.

Drie speerpunten

Naast alle gangbare urologische behandelingen voeren onze urologen ook complexe behandelingen uit op het gebied van drie speerpunten:

  1. Binnen het Oncologisch Centrum van Rijnstate behandelen we prostaat-, nier- en blaaskanker. Dit doen we met collega’s van andere specialismen.
  2. Binnen de functionele en reconstructieve urologie werken de urologen nauw samen met andere specialismen binnen Rijnstate. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met gynaecologie, het Team Incontinentie bij Kinderen Arnhem (TIKA) en het Continentiecentrum. Naar dit centrum komen ook patiënten van buiten de regio voor de behandeling van incontinentie.
  3. Voor de behandelingen van nier-, gal- en blaasstenen kunt u terecht in het speciaal daarvoor opgerichte Steencentrum Oost-Nederland. Het Steencentrum kenmerkt zich door korte poliklinische trajecten.

Robotgeassisteerde chirurgie

Sinds januari 2010 maken we in Rijnstate voor verschillende operaties gebruik van een operatierobot, de Da Vinci Si. Het waren de urologen die voor het eerst gingen werken met deze operatierobot. In 2017 is een tweede nieuwe robot aangeschaft, de Da Vinci Xi. Door het gebruik van deze operatierobot bij een kijkoperatie (laparoscopische ingreep) herstelt u sneller en is er een kleinere kans op complicaties. Op het gebied van robotchirurgie werken we intensief samen met de urologen uit Apeldoorn, Doetinchem, Winterswijk en Ede.

Meer weten?

Ga dan naar onze pagina’s over opereren met de robot

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Nieuws

Award voor innovatieve blaaskankerbehandeling

Op het wereldcongres over blaaskanker, het ‘Global Congres on Bladder Cancer 2018’, dat plaatsvond op 20 en 21 september in Madrid, hebben Rijnstate en Radiotherapiegroep een bijzondere prijs in de wacht gesleept.

Lees meer
Chinese studenten en docenten verpleegkunde bezoeken Rijnstate Arnhem

Hoe is de zorg in een Nederlands ziekenhuis georganiseerd? Een Chinese delegatie van 10 studenten verpleegkunde, 5 docenten en een tolk bracht vanmiddag een bezoek aan 3 verpleegafdelingen in Rijnstate Arnhem om antwoord te krijgen op deze vraag. 

Lees meer
PET CT-scan
Rijnstate maakt zelf stof om terugkeer prostaatkanker snel te ontdekken

Mannen die prostaatkanker hebben gehad en waarbij het vermoeden is dat de kanker terug is, kunnen in Rijnstate een PET-scan laten maken met de radioactieve stof Gallium PSMA. Sinds kort maakt Rijnstate zelf het benodigde Gallium PSMA, waardoor er korte wachttijden zijn en we sneller kunnen starten met een gerichte behandeling. 

Lees meer