Specialismen
Rijnstate polikliniek Urologie balie

Urologie

U kunt bij onze urologen terecht wanneer u last heeft van aandoeningen aan de blaas, nieren, prostaat, penis of testikels. Daarnaast behandelen wij klachten op het gebied van vruchtbaarheid (fertiliteit). Onze urologen behandelen patiënten van alle leeftijden: kinderen, mannen en vrouwen.

Drie speerpunten

Naast alle gangbare urologische behandelingen voeren onze urologen ook complexe behandelingen uit op het gebied van drie speerpunten:

  1. Binnen het Oncologisch Centrum van Rijnstate behandelen we prostaat-, nier- en blaaskanker. Dit doen we met collega’s van andere specialismen.
  2. Binnen de functionele en reconstructieve urologie werken de urologen nauw samen met andere specialismen binnen Rijnstate. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met gynaecologie, neurologie en Continentiezorg van Rijnstate Clinics. Hier komen ook patiënten van buiten de regio voor de behandeling van incontinentie.
  3. Voor de behandelingen van nierstenen kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Robotgeassisteerde chirurgie

Sinds januari 2010 maken we in Rijnstate voor verschillende operaties gebruik van een operatierobot, de Da Vinci Si. Het waren de urologen die voor het eerst gingen werken met deze operatierobot. In 2017 is een tweede nieuwe robot aangeschaft, de Da Vinci Xi. Door het gebruik van deze operatierobot bij een kijkoperatie (laparoscopische ingreep) herstelt u sneller en is er een kleinere kans op complicaties. Op het gebied van robotchirurgie werken we intensief samen met de urologen uit Apeldoorn, Doetinchem, Winterswijk en Ede.

Meer weten?

Ga dan naar onze pagina’s over opereren met de robot

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Rijnstate Clinics biedt relatief simpele ingreep voor plasklachten door prostaatvergroting

Rijnstate Clinics biedt een oplossing voor mannen met plasklachten veroorzaakt door een vergrote prostaat, waarbij ze niet het risico lopen impotent te worden. De UroLift-behandeling. Rijnstate is het vijfde ziekenhuis in Nederland dat deze behandeling aanbiedt.

Lees meer
Rijnstate Clinics voor planbare zorg

Rijnstate is gestart met 'Rijnstate Clinics', een onderdeel van het ziekenhuis waarin we de planbare zorg bundelen. Bij Rijnstate Clinics staat de patiënt centraal. We bieden zorg door topspecialisten in de vernieuwende en veilige setting van een ziekenhuis en we focussen op wat de patiënt nodig heeft. Dit laten we zien in de behandelingen, maar ook in de daarbij horende service.

Lees meer
Locatie Arnhem zijaanzicht
Prostaatklinieken in Oost- en Noord-Nederland bundelen hun krachten in een kwaliteitsnetwerk

Vijf prostaatklinieken uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland wisselen de resultaten van operaties uit om hiermee de kwaliteit van zorg te verhogen. Op initiatief van het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN) zijn in 2018 prostaatkankernetwerken uit Friesland (MCL/UZF), Groningen/Drenthe (PCNN), Overijssel (RON Isala/Gelre) en Twente (ZGT/MST) bijeengebracht om zo de kwaliteit een extra impuls te geven. Sindsdien werken de klinieken nauw samen in het kwaliteitsnetwerk ‘Samenwerkende Prostaatcentra Oost- en Noord Nederland’ (SPONN). In 2019 is het Gelderse A.R.T.Z. (Rijnstate, ZGV en Slingeland) op eigen initiatief bij de SPONN aangesloten.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: