Specialismen
Rijnstate polikliniek Urologie balie
Laatste informatie over het coronavirus

Urologie

U kunt bij onze urologen terecht wanneer u last heeft van aandoeningen aan de blaas, nieren, prostaat, penis of testikels. Daarnaast behandelen wij klachten op het gebied van vruchtbaarheid (fertiliteit). Onze urologen behandelen patiënten van alle leeftijden: kinderen, mannen en vrouwen.

Drie speerpunten

Naast alle gangbare urologische behandelingen voeren onze urologen ook complexe behandelingen uit op het gebied van drie speerpunten:

  1. Binnen het Oncologisch Centrum van Rijnstate behandelen we prostaat-, nier- en blaaskanker. Dit doen we met collega’s van andere specialismen.
  2. Binnen de functionele en reconstructieve urologie werken de urologen nauw samen met andere specialismen binnen Rijnstate. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met gynaecologie, het Team Incontinentie bij Kinderen Arnhem (TIKA) en het Continentiecentrum. Naar dit centrum komen ook patiënten van buiten de regio voor de behandeling van incontinentie.
  3. Voor de behandelingen van nier-, gal- en blaasstenen kunt u terecht in het speciaal daarvoor opgerichte Steencentrum Oost-Nederland. Het Steencentrum kenmerkt zich door korte poliklinische trajecten.

Robotgeassisteerde chirurgie

Sinds januari 2010 maken we in Rijnstate voor verschillende operaties gebruik van een operatierobot, de Da Vinci Si. Het waren de urologen die voor het eerst gingen werken met deze operatierobot. In 2017 is een tweede nieuwe robot aangeschaft, de Da Vinci Xi. Door het gebruik van deze operatierobot bij een kijkoperatie (laparoscopische ingreep) herstelt u sneller en is er een kleinere kans op complicaties. Op het gebied van robotchirurgie werken we intensief samen met de urologen uit Apeldoorn, Doetinchem, Winterswijk en Ede.

Meer weten?

Ga dan naar onze pagina’s over opereren met de robot

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Nieuws

Locatie Arnhem zijaanzicht
Prostaatklinieken in Oost- en Noord-Nederland bundelen hun krachten in een kwaliteitsnetwerk

Vijf prostaatklinieken uit Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland wisselen de resultaten van operaties uit om hiermee de kwaliteit van zorg te verhogen. Op initiatief van het Prostaatcentrum Noord Nederland (PCNN) zijn in 2018 prostaatkankernetwerken uit Friesland (MCL/UZF), Groningen/Drenthe (PCNN), Overijssel (RON Isala/Gelre) en Twente (ZGT/MST) bijeengebracht om zo de kwaliteit een extra impuls te geven. Sindsdien werken de klinieken nauw samen in het kwaliteitsnetwerk ‘Samenwerkende Prostaatcentra Oost- en Noord Nederland’ (SPONN). In 2019 is het Gelderse A.R.T.Z. (Rijnstate, ZGV en Slingeland) op eigen initiatief bij de SPONN aangesloten.

Lees meer
Award voor innovatieve blaaskankerbehandeling

Op het wereldcongres over blaaskanker, het ‘Global Congres on Bladder Cancer 2018’, dat plaatsvond op 20 en 21 september in Madrid, hebben Rijnstate en Radiotherapiegroep een bijzondere prijs in de wacht gesleept.

Lees meer
Chinese studenten en docenten verpleegkunde bezoeken Rijnstate Arnhem

Hoe is de zorg in een Nederlands ziekenhuis georganiseerd? Een Chinese delegatie van 10 studenten verpleegkunde, 5 docenten en een tolk bracht vanmiddag een bezoek aan 3 verpleegafdelingen in Rijnstate Arnhem om antwoord te krijgen op deze vraag. 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: