Specialismen
Rijnstate polikliniek Urologie balie

Urologie

U kunt bij onze urologen terecht wanneer u last heeft van aandoeningen aan de blaas, nieren, prostaat, penis of testikels. Daarnaast behandelen wij klachten op het gebied van vruchtbaarheid (fertiliteit). Onze urologen behandelen patiënten van alle leeftijden: kinderen, mannen en vrouwen.

Drie speerpunten

Naast alle gangbare urologische behandelingen voeren onze urologen ook complexe behandelingen uit op het gebied van drie speerpunten:

  1. Binnen het Oncologisch Centrum van Rijnstate behandelen we prostaat-, nier- en blaaskanker. Dit doen we met collega’s van andere specialismen.
  2. Binnen de functionele en reconstructieve urologie werken de urologen nauw samen met andere specialismen binnen Rijnstate. Voorbeelden hiervan zijn de samenwerking met gynaecologie, neurologie en Continentiezorg van Rijnstate Clinics. Hier komen ook patiënten van buiten de regio voor de behandeling van incontinentie.
  3. Voor de behandelingen van nierstenen kunt u terecht bij Rijnstate Clinics.

Robotgeassisteerde chirurgie

Sinds januari 2010 maken we in Rijnstate voor verschillende operaties gebruik van een operatierobot, de Da Vinci Si. Het waren de urologen die voor het eerst gingen werken met deze operatierobot. In 2017 is een tweede nieuwe robot aangeschaft, de Da Vinci Xi. Door het gebruik van deze operatierobot bij een kijkoperatie (laparoscopische ingreep) herstelt u sneller en is er een kleinere kans op complicaties. Op het gebied van robotchirurgie werken we intensief samen met de urologen uit Apeldoorn, Doetinchem, Winterswijk en Ede.

Meer weten?

Ga dan naar onze pagina’s over opereren met de robot

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: