1. Gynaecologie
Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer

Gynaecologie

Gynaecologie is het specialisme dat zich bezighoudt met:

  • verloskunde
  • aandoeningen aan de vrouwelijke geslachtsorganen en bekkenbodem
  • behandeling van patiënten met vruchtbaarheidsproblemen

Bevallen in Rijnstate Arnhem

Elke vrouw die dat wil kan bevallen in het ziekenhuis. Soms moet u zelfs in het ziekenhuis bevallen, bijvoorbeeld omdat u een tweeling verwacht of omdat uw kindje in een stuit ligt. Wij noemen dat bevallen op medische indicatie. Maar het kan ook zo zijn dat u zelf graag wilt bevallen in het ziekenhuis, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Ook dan biedt Rijnstate u een veilige en fijne plek om te bevallen.

Informatiedag Bevallen@Arnhem

Vijf keer per jaar kunnen zwangere vrouwen en hun partners die zich goed willen voorbereiden op de bevalling op zaterdag terecht in Rijnstate Arnhem. Het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Arnhem organiseert dan de informatiedag Bevallen@Arnhem. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een uitgebreid programma, waarbij alle VSV-leden vertegenwoordigd zijn. In de centrale hal is er een markt met stands van verschillende regionale bedrijven.

Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.

Lees meer en bekijk een uitgebreid programma van alle presentaties en de data voor 2019.

Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis

Rijnstate Arnhem is gecertificeerd als 'Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis'. Dit betekent dat we de vuistregels van de WHO en UNICEF volgen om de borstvoeding te laten slagen. Geeft u er de voorkeur aan om flesvoeding te geven, dan respecteren wij uiteraard uw keuze. Ook dan kunt u bij onze afdelingsmedewerkers terecht voor adviezen hierover.

Lactatiedeskundigen van het Regionaal Overleg Borstvoeding (ROB) geven regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding. Via deze website kunt u zich voor deze bijeenkomsten aanmelden.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Een dag na de robotoperatie mocht ik al weer naar huis’
Janny Soyak - gynaecologen - robot

Een grote verzakking werd bij Janny Soyak-Termeer verholpen door middel van een operatie met de Da Vinci-robot. "Ik heb geen pijn gehad en ben niet ziek geweest, ondanks dat het een grote ingreep was."

Lees meer ofBekijk alle patiëntervaringen

Agenda

Hieronder vindt u aankomende bijeenkomsten en/of evenementen.