Specialismen
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus
Zorgen over uw gezondheid of die van uw kindje?

Neem contact op met uw verloskundige of zorgverlener in Rijnstate.

Kan ik nog poliklinisch bevallen in het ziekenhuis?

Ja, u kunt nog bevallen in ons ziekenhuis. Bekijk de richtlijnen in onze veelgestelde vragen

Gynaecologie

Gynaecologie is het specialisme dat zich bezighoudt met:

  • verloskunde
  • aandoeningen aan de vrouwelijke geslachtsorganen en bekkenbodem
  • behandeling van patiënten met vruchtbaarheidsproblemen

Bevallen in Rijnstate Arnhem

Elke vrouw die dat wil kan bevallen in het ziekenhuis. Soms moet u zelfs in het ziekenhuis bevallen, bijvoorbeeld omdat u een tweeling verwacht of omdat uw kindje in een stuit ligt. Wij noemen dat bevallen op medische indicatie. Maar het kan ook zo zijn dat u zelf graag wilt bevallen in het ziekenhuis, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Ook dan biedt Rijnstate u een veilige en fijne plek om te bevallen.

Informatiedag Bevallen@Arnhem

Vijf keer per jaar kunnen zwangere vrouwen en hun partners die zich goed willen voorbereiden op de bevalling op zaterdag terecht in Rijnstate Arnhem. Het Verloskundig Samenwerkings Verband (VSV) Arnhem organiseert dan de informatiedag Bevallen@Arnhem. Tussen 10.00 en 16.00 uur is er een uitgebreid programma, waarbij alle VSV-leden vertegenwoordigd zijn. In de centrale hal is er een markt met stands van verschillende regionale bedrijven.

Aanmelden is niet nodig. Toegang is gratis.

Lees meer en bekijk een uitgebreid programma van alle presentaties en de data voor 2020.

Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis

Rijnstate Arnhem is gecertificeerd als 'Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis'. Dit betekent dat we de vuistregels van de WHO en UNICEF volgen om de borstvoeding te laten slagen. Geeft u er de voorkeur aan om flesvoeding te geven, dan respecteren wij uiteraard uw keuze. Ook dan kunt u bij onze afdelingsmedewerkers terecht voor adviezen hierover.

Lactatiedeskundigen van het Regionaal Overleg Borstvoeding (ROB) geven regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding. Via deze website kunt u zich voor deze bijeenkomsten aanmelden.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Een dag na de robotoperatie mocht ik al weer naar huis’
Janny Soyak - gynaecologen - robot

Een grote verzakking werd bij Janny Soyak-Termeer verholpen door middel van een operatie met de Da Vinci-robot. "Ik heb geen pijn gehad en ben niet ziek geweest, ondanks dat het een grote ingreep was."

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Kinderwens, baby of zwanger in deze tijd van corona? Deelnemers gezocht voor onderzoek

Bent u zwanger, heeft u net een baby gekregen of heeft u een kinderwens in deze tijd van corona? Op dit moment loopt er een wetenschappelijke studie naar uw ervaringen.

Lees meer
Klachten bij zwangeren, kraamvrouwen of pasgeborenen

Bent u zwanger of pas bevallen en voelt u zich niet goed? Of heeft u een pasgeboren kindje en maakt u zich zorgen over zijn of haar gezondheid? Neem dan contact op met uw verloskundige of uw zorgverlener in Rijnstate. Ook tijdens deze periode van corona kunt u dag en nacht bij ons terecht en zijn wij er voor u.

Lees meer
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt
Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Vanaf maandag 16 december kunnen aanstaande moeders een gratis vaccinatie krijgen tegen kinkhoest vanaf het moment dat ze 22 weken zwanger zijn. De prik wordt dan opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook Rijnstate vindt het belangrijk om zwangere vrouwen te laten weten dat ze zich kunnen laten vaccineren om hun baby te beschermen. 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: