Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Zorgen over uw gezondheid of die van uw kindje?

Neem contact op met uw verloskundige of zorgverlener in Rijnstate.

Gynaecologie

Gynaecologie is het specialisme dat zich bezighoudt met:

  • verloskunde
  • aandoeningen aan de vrouwelijke geslachtsorganen en bekkenbodem
  • behandeling van patiënten met vruchtbaarheidsproblemen.

Gynaecologie maakt deel uit van ons Centrum voor Vrouw en Kind in Rijnstate Arnhem. Bekijk het filmpje hierboven voor een rondleiding door het centrum.

Bevallen in Rijnstate Arnhem

Elke vrouw die dat wil kan bevallen in het ziekenhuis. Soms moet u zelfs in het ziekenhuis bevallen, bijvoorbeeld omdat u een tweeling verwacht of omdat uw kindje in een stuit ligt. Wij noemen dat bevallen op medische indicatie. Maar het kan ook zo zijn dat u zelf graag wilt bevallen in het ziekenhuis, onder begeleiding van uw eigen verloskundige. Ook dan biedt Rijnstate u een veilige en fijne plek om te bevallen.

Geboortezorg in beeld

We willen u graag informeren over alles wat u kunt verwachten rond uw bevalling in Rijnstate. Neem een virtueel kijkje op de verloskamers, de gezinskamers, bekijk de route naar onze afdeling Geboortezorg of bereid u voor op (borst)voeding. Bekijk ook de filmpjes van ons digitale vragenuurtje, waarin we wisselende thema’s behandelen over alles wat te maken heeft met de geboorte van uw baby.

Ga naar Geboortezorg in beeld

Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis

Rijnstate Arnhem is gecertificeerd als 'Borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis'. Dit betekent dat we de vuistregels van de WHO en UNICEF volgen om de borstvoeding te laten slagen. Geeft u er de voorkeur aan om flesvoeding te geven, dan respecteren wij uiteraard uw keuze. Ook dan kunt u bij onze afdelingsmedewerkers terecht voor adviezen hierover.

Lactatiedeskundigen van het Regionaal Overleg Borstvoeding (ROB) geven regelmatig voorlichtingsbijeenkomsten over borstvoeding. Via deze website kunt u zich voor deze bijeenkomsten aanmelden.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Patiëntervaringen

‘Een dag na de robotoperatie mocht ik al weer naar huis’
Janny Soyak - gynaecologen - robot

Een grote verzakking werd bij Janny Soyak-Termeer verholpen door middel van een operatie met de Da Vinci-robot. "Ik heb geen pijn gehad en ben niet ziek geweest, ondanks dat het een grote ingreep was."

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Hieronder vindt u interessante nieuwsberichten.
Gynaecoloog Annemiek Nap vanaf 1 januari hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde Radboudumc

Gynaecoloog Annemiek Nap gaat vanaf 1 januari 2021 aan de slag als hoogleraar Voortplantingsgeneeskunde in het Radboudumc. Zij heeft in ons ziekenhuis onder andere het expertisecentrum Endometriose opgezet. Jaarlijks komen meer dan tweehonderd nieuwe patiënten uit alle delen van Nederland naar Rijnstate voor een behandeling van endometriose.

Lees meer
Tekening moeder met kind
Rijnstate opent nieuw Centrum voor Vrouw en Kind

Deze week nemen we het eerste deel van het prachtige nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind in gebruik. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen. In het Centrum voor Vrouw en Kind bieden wij hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw, kind en jongeren in een prettige omgeving.

Lees meer
Kinderwens, baby of zwanger in deze tijd van corona? Deelnemers gezocht voor onderzoek

Bent u zwanger, heeft u net een baby gekregen of heeft u een kinderwens in deze tijd van corona? Op dit moment loopt er een wetenschappelijke studie naar uw ervaringen.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: