Beroerte
Dokter en patient

Wat kan het ziekenhuis voor u doen

Onderzoek bij een beroerte

Bij verdenking op een beroerte brengt de ambulance de patiënt met de hoogste spoed naar de dichtstbijzijnde Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Op de SEH start de neuroloog direct met het lichamelijk onderzoek om te zien of er uitvalsverschijnselen zijn. Er wordt een CT- en/of MRI-scan van de hersenen gemaakt om te kijken of het gaat om een herseninfarct of een hersenbloeding. Er wordt ook een ECG (hartfilmpje) en een echo van de halsvaten gemaakt. De bloeddruk wordt meerdere malen gemeten en er wordt bloedonderzoek naar glucose- en cholesterolwaarden gedaan.

Artsen doen duplex onderzoek van hals patiënte Echo van de halsvaten

Onderzoek bij een TIA

Bij een TIA gebeurt het onderzoek op één ochtend op de TIA-poli. De uitslagen worden nog dezelfde ochtend beoordeeld door de neuroloog en besproken. Aansluitend wordt behandeling ingesteld samen met de patiënt, gericht op risicofactoren en leefstijl. Soms zal de neuroloog de patiënt voor aanvullende onderzoeken of behandeling doorsturen naar de vasculair internist, de cardioloog of de vaatchirurg.

Behandeling van een beroerte

Patiënten met een beroerte worden behandeld door de neuroloog. De neurologen in Rijnstate werken nauw samen met vaatchirurgen, vasculair internisten, cardiologen en interventie-radiologen in het Rijnstate Vasculair Centrum. Hierdoor kunnen zij makkelijk en snel met elkaar overleggen over de behandeling van patiënten.

De behandeling van een beroerte kent drie fasen:

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: