Beroerte
Dokter en patient

Wat kunt u zelf doen

Zorg dat u de symptomen van een beroerte herkent als deze bij uzelf of bij iemand in uw omgeving optreedt en sla direct alarm. Bel direct 112 als de klachten nog aanwezig zijn! In het ziekenhuis kan door spoedige behandeling blijvende schade verminderd worden. Zijn de klachten na een paar minuten weer helemaal verdwenen, bel dan de (dienstdoend) huisarts. Soms is het namelijk alsnog nodig om naar het ziekenhuis te gaan.

Het voorkómen van een beroerte of andere hart- en vaatziekten is uiteraard nog beter. Dat kan u doen door een gezonde leefstijl zoals niet roken, gezond eten en voldoende bewegen. Mochten er bij u risicofactoren voor hart- en vaatziekten gevonden worden, dan behoort u tot de risicogroep. Risicofactoren zijn bijvoorbeeld overgewicht, hoge bloeddruk en diabetes. Dan is het belangrijk dat u werkt aan het verminderen van deze risicofactoren. Vaak kunt u de kans op hart- en vaatziekten al aanzienlijk verminderen door uw leefstijl aan te passen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: