Specialismen
Tekening moeder met kind
Laatste informatie over het coronavirus
Zorgen over uw gezondheid of die van uw kindje?

Neem contact op met uw verloskundige of zorgverlener in Rijnstate.

Kan ik nog poliklinisch bevallen in het ziekenhuis?

Ja, u kunt nog bevallen in ons ziekenhuis. Bekijk de richtlijnen in onze veelgestelde vragen

Verloskunde

De afdeling Geboortezorg vindt u op de eerste etage van het ziekenhuis, routenummer 67. De afdeling heeft allemaal gezinskamers waar jullie als gezin samen verblijven. Op de kamer zijn alle voorzieningen voor u en uw baby aanwezig. Er is naast een eigen badkamer extra ruimte op de kamer voor een wiegje of couveuse en er zijn voorzieningen om uw baby te verzorgen en te baden. Uw partner kan blijven slapen op de bedbank die u in de avond kunt uitklappen. 

De afdeling Geboortezorg is onderdeel van het Centrum voor Vrouw en Kind. Bekijk in het filmpje hiernaast een rondleiding door het centrum, inclusief de afdeling Geboortezorg.

Gezinsgerichte zorg 

Moeder en baby kunnen dag en nacht bij elkaar zijn op een gezinskamer als zorg nodig is voor een van beide of voor allebei. 

Het contact tussen ouders en baby is belangrijk. Zowel voor de ontwikkeling en groei van uw baby als voor het opbouwen van een band met elkaar. Door samen voor uw baby te zorgen willen we het verblijf in het ziekenhuis zoveel mogelijk op thuis laten lijken. Ruimte voor rust, maar ook om samen te zijn met uw gezin. Belangrijk daarbij is dat we u en uw partner betrekken in de zorg (net als thuis). Denk bijvoorbeeld aan het verschonen, wassen en voeden van uw baby. U raakt op deze manier snel vertrouwd met uw baby en leert uw baby kennen. De verpleegkundige of verzorgende kan ondersteunen waar dat nodig is. We noemen dit gezinsgerichte zorg.

Het team

Op de afdeling werken kraamverzorgende, obstetrieverpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen en algemeen verpleegkundigen. De kraamverzorgende heeft kennis van de zorg voor de gezonde kraamvrouw en pasgeborene. De obstetrieverpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Een kinderverpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg voor de zieke pasgeborene en de neonatologieverpleegkundige heeft kennis van de ernstig zieke pasgeborene.  

Gynaecologen en verloskundigen

Op de afdeling werken gynaecologen en klinisch verloskundigen. Dit zijn verloskundigen die werkzaam zijn in het ziekenhuis. Ook zijn er arts assistenten werkzaam op de afdeling. Tijdens uw opname heeft u vooral contact met verloskundigen en arts-assistenten. Indien nodig ziet u ook de gynaecoloog.

Kinderartsen

Als het nodig, is behandelt de kinderarts uw baby. Het kindergeneeskundig team bestaat uit neonatologen, kinderartsen, arts-assistenten en verpleegkundig specialist. Zij zijn verantwoordelijk voor de medische zorg van uw baby.

Lactatiekundigen

Op de afdeling werken ook lactatiekundigen. Zij kunnen u helpen met vragen over borstvoeding en geven u de begeleiding die u nodig heeft.

Overige medewerkers

Daarnaast kunt u op de afdeling nog andere medewerkers tegenkomen zoals service-assistenten, schoonmaakpersoneel, laboranten, fysiotherapie, logopedie en maatschappelijk werkers.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Te vroeg geboren baby: 'We krijgen steeds meer vertrouwen voor thuis'
Naomi en Roel Verwijst met zoontje Cas in de couveuse

Als je baby is geboren, wil je natuurlijk bij je kindje zijn. Maar wat als je baby te vroeg wordt geboren en zorg nodig heeft? In de gezinskamers van ons nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind blijven ouders en kind samen, ook als de baby in de couveuse ligt of de moeder zorg nodig heeft. Dat heeft veel voordelen, merken ouders Naomi (35) en Roel (36) Verwijst: “We kunnen elk moment zien en horen hoe het met Cas gaat.”

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Rijnstate opent nieuwe verloskamers in Centrum voor Vrouw en Kind

Feest in het Centrum voor Vrouw en Kind van Rijnstate Arnhem: op maandag 8 februari gaan daar de deuren open van elf gloednieuwe verloskamers. Ook de zes nieuwe gezinskamers worden in gebruik genomen. Daarmee telt het CVK in totaal 31 gezinskamers.

Lees meer
Tekening moeder met kind
Rijnstate opent nieuw Centrum voor Vrouw en Kind

Deze week nemen we het eerste deel van het prachtige nieuwe Centrum voor Vrouw en Kind in gebruik. Rijnstate brengt in dit centrum een groot deel van de zorg aan vrouwen, (aanstaande) moeders, pasgeboren en te vroeggeboren baby’s, kinderen en jongeren samen. In het Centrum voor Vrouw en Kind bieden wij hoogwaardige specialistische zorg voor vrouw, kind en jongeren in een prettige omgeving.

Lees meer
Kinderwens, baby of zwanger in deze tijd van corona? Deelnemers gezocht voor onderzoek

Bent u zwanger, heeft u net een baby gekregen of heeft u een kinderwens in deze tijd van corona? Op dit moment loopt er een wetenschappelijke studie naar uw ervaringen.

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: