Specialismen
Verloskamer bad 2 verpleegkundigen
Laatste informatie over het coronavirus

Verloskunde

De afdeling Verloskunde van Rijnstate biedt gezinsgerichte zorg en begeleiding tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed. Ook vrouwen die door hun eigen verloskundige praktijk worden begeleid tijdens hun  zwangerschap, kunnen ervoor kiezen in ons ziekenhuis te bevallen.

Veilige zorg rond zwangerschap en geboorte staat bij Rijnstate hoog op de agenda. Daarom werken wij nauw samen met alle organisaties die bij de verloskundige zorg betrokken kunnen zijn in de regio.

Onze medewerkers

Op de afdeling obstetrie/verloskamers werkt een groot team enthousiaste medewerkers. Samen zorgen zij ervoor dat uw verblijf op de afdeling zo prettig en veilig mogelijk verloopt.

U krijgt meerdere zorgverleners aan uw bed: gespecialiseerd verpleegkundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden, artsen en klinisch verloskundigen. Ondersteunend aan de zorg werken er ook service-assistenten en secretaresses op de afdeling.

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Ik ben blij dat ik bij mijn vrouw en zoontje kon blijven’
Familie Leunk - geboortezorg

Baby Louk krijgt te maken met zuurstoftekort bij zijn geboorte en komt op de High Care terecht voor observatie en onderzoek. Papa Jan Willem: "Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden. Doordat Louk en mijn vrouw Melissa op één kamer lagen, hebben we hem vaak zelf kunnen verzorgen."

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen

Nieuws

Klachten bij zwangeren, kraamvrouwen of pasgeborenen

Bent u zwanger of pas bevallen en voelt u zich niet goed? Of heeft u een pasgeboren kindje en maakt u zich zorgen over zijn of haar gezondheid? Neem dan contact op met uw verloskundige of uw zorgverlener in Rijnstate. Ook tijdens deze periode van corona kunt u dag en nacht bij ons terecht en zijn wij er voor u.

Lees meer
Verpleegkundige zit naast een kind dat met een oorspiegel in de oren van een pop kijkt
Kinkhoestvaccinatie voor zwangere vrouwen

Vanaf maandag 16 december kunnen aanstaande moeders een gratis vaccinatie krijgen tegen kinkhoest vanaf het moment dat ze 22 weken zwanger zijn. De prik wordt dan opgenomen in het Rijksvaccinatieprogramma. Ook Rijnstate vindt het belangrijk om zwangere vrouwen te laten weten dat ze zich kunnen laten vaccineren om hun baby te beschermen. 

Lees meer
Borstvoeding moeder baby
Borstvoedingscertificaat van het WHO/UNICEF voor de afdelingen Neonatologie en Obstetrie

Rijnstate mag de naam ‘borstvoedingsvriendelijk ziekenhuis’ blijven voeren: de afdelingen Neonatologie en Obstetrie hebben het Borstvoedingscertificaat van het WHO/UNICEF kunnen verlengen. 

Lees meer
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: