Specialismen
Tekening moeder met kind
Laatste informatie over het coronavirus
Zorgen over uw gezondheid of die van uw kindje?

Neem contact op met uw verloskundige of zorgverlener in Rijnstate.

Kan ik nog poliklinisch bevallen in het ziekenhuis?

Ja, u kunt nog bevallen in ons ziekenhuis. Bekijk de richtlijnen in onze veelgestelde vragen

Verloskunde

De afdeling Geboortezorg vindt u op de eerste etage van het ziekenhuis, routenummer 67. De afdeling heeft allemaal gezinskamers waar jullie als gezin samen verblijven. Op de kamer zijn alle voorzieningen voor u en uw baby aanwezig. Er is naast een eigen badkamer extra ruimte op de kamer voor een wiegje of couveuse en er zijn voorzieningen om uw baby te verzorgen en te baden. Uw partner kan blijven slapen op de bedbank die u in de avond kunt uitklappen. De afdeling Geboortezorg is onderdeel van het Centrum voor Vrouw en Kind.

Gezinsgerichte zorg 

Moeder en baby kunnen dag en nacht bij elkaar zijn op een gezinskamer als zorg nodig is voor een van beide of voor allebei. Het contact tussen ouders en baby is belangrijk. Zowel voor de ontwikkeling en groei van uw baby als voor het opbouwen van een band met elkaar. Door samen voor uw baby te zorgen willen we het verblijf in het ziekenhuis zoveel mogelijk op thuis laten lijken. Ruimte voor rust, maar ook om samen te zijn met uw gezin. Belangrijk daarbij is dat we u en uw partner betrekken in de zorg (net als thuis). Denk bijvoorbeeld aan het verschonen, wassen en voeden van uw baby. U raakt op deze manier snel vertrouwd met uw baby en leert uw baby kennen. De verpleegkundige of verzorgende kan ondersteunen waar dat nodig is. We noemen dit gezinsgerichte zorg.

Het team

Op de afdeling werken kraamverzorgende, obstetrie verpleegkundigen, kinderverpleegkundigen, neonatologieverpleegkundigen en algemeen verpleegkundigen. De kraamverzorgende heeft kennis van de zorg voor de gezonde kraamvrouw en pasgeborene. De obstetrie verpleegkundige is gespecialiseerd in de zorg rondom zwangerschap, bevalling en kraamtijd. Een kinderverpleegkundigen is gespecialiseerd in de zorg voor de zieke pasgeborene en de neonatologie verpleegkundige heeft kennis van de ernstig zieke pasgeborene.  

Op de afdeling werken gynaecologen en klinisch verloskundigen. Dit zijn verloskundigen die werkzaam zijn in het ziekenhuis. Ook zijn er arts assistenten werkzaam op de afdeling. Tijdens uw opname heeft u vooral contact met verloskundigen en arts-assistenten. Indien nodig ziet u ook de gynaecoloog.

Als het nodig is behandelt de kinderarts uw baby. Het Kindergeneeskundig team bestaat uit neonatologen, kinderartsen, arts assistenten en verpleegkundig specialist. Zij zijn verantwoordelijk voor de medische zorg van uw baby.

Op de afdeling werken ook lactatiekundigen. Zij kunnen u helpen met vragen over borstvoeding en geven u de begeleiding die u nodig heeft.

Daarnaast kunt u op de afdeling nog andere medewerkers tegenkomen zoals service assistenten, schoonmaakpersoneel, laboranten, fysiotherapie, logopedie en maatschappelijk werkers.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Ik ben blij dat ik bij mijn vrouw en zoontje kon blijven’
Familie Leunk - geboortezorg

Baby Louk krijgt te maken met zuurstoftekort bij zijn geboorte en komt op de High Care terecht voor observatie en onderzoek. Papa Jan Willem: "Gelukkig heeft hij er niets aan overgehouden. Doordat Louk en mijn vrouw Melissa op één kamer lagen, hebben we hem vaak zelf kunnen verzorgen."

Lees meer of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: