Gynaecologie
Laatste informatie over het coronavirus

Bevallen@Arnhem

In de normale situatie organiseren wij vijf keer per jaar een informatiedag Bevallen@Arnhem in ons ziekenhuis. Door het coronavirus kunnen we je helaas niet persoonlijk ontvangen in ons ziekenhuis. Toch willen we je graag via deze pagina informeren over alles wat je kunt verwachten rond je bevalling. Deze pagina is steeds in ontwikkeling. Mis je dingen? Heb je vragen? Mail het naar communicatie@rijnstate.nl.

Rondleiding afdeling Geboortezorg

Wat kun je verwachten als je komt bevallen bij Rijnstate. En moeten jij en je baby blijven na de bevalling, dan verblijf je in een gezinskamer op de afdeling Geboortezorg. Kijk hier naar een filmpje.

Pijnstilling tijdens de bevalling

Anesthesioloog Ann de Haes en verloskundige Hanneke van de Rijt van Rijnstate vertellen over de medische mogelijkheden van pijnbestrijding. Ook leggen zij uit met welke risico’s en gevolgen je rekening moet houden als je kiest voor pijnbestrijding, zoals een remifentanil (pijnpomp) of een ruggenprik.

 

De bevalling

In dit filmpje geeft Rodanna Engelhardt, eerstelijns verloskundige, uitleg over de verschillende fasen van een bevalling. De bevalling wordt van het begin tot einde doorgenomen, waarbij de nadruk ligt op het proces dat het lichaam doorloopt om de baby geboren te laten worden.

Bevallen in Rijnstate

In deze film zie je het team dat betrokken is bij jouw bevalling in Rijnstate om te zorgen dat jouw bevalling op een prettige manier kan verlopen.

Het geven van borstvoeding

Op de afdeling Geboortezorg is er vier dagen in de week een lactatiekundige aanwezig. Naast het geven van voorlichting aan aanstaande ouders en het (bij-)scholen van medewerkers, heeft de lactatiekundige als belangrijke taak het geven van intensieve begeleiding en ondersteuning bij problemen met borstvoeding.

Nieuw! 11 moderne verloskamers (waarvan 3 met beval-bad)

Klinisch verloskundige Eline Tiemeijer leidt je rond op een van onze nieuwe verloskamers in het Centrum voor Vrouw en Kind. Ga jij binnenkort bevallen? Neem dan nu alvast een kijkje zodat je weet waar je bij ons terecht komt. Als er plek is, kun je er ook voor kiezen te bevallen in een van onze drie beval-baden op de nieuwe verloskamers.

Zwangerschap en coronavaccinatie

Heb je vragen over zwangerschap en coronavaccinatie? Op de website van het College Perinatale Zorg (CPZ) is uitgebreide informatie over zwangerschap en de coronavaccinatie te vinden. Ook is er een informatiekaart ontwikkeld, die je helpt om een keuze te maken voor het wél of niet halen van de coronavaccinatie.

 

Webinar Bevallen@Rijnstate

Nu we de informatiedagen Bevallen@Arnhem niet in het ziekenhuis kunnen organiseren, bieden we je een alternatief. In een webinar behandelen we dezelfde onderwerpen. Je kunt de webinar terugkijken in het filmpje hiernaast. Of lees de veelgestelde vragen over bevallen die in de webinar zijn binnengekomen. 

Houd onze agenda in de gaten voor volgende webinars of informatiedagen.

 

 

VSV

VSV kracht is een samenwerkingsverband voor geboortezorg in de regio Arnhem. Een samenwerking van zorgverleners betrokken bij de zorg voor moeder en kind tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Samenwerkingspartners VSV kracht:

  • Verloskundigenpraktijken regio Arnhem
  • Vakgroep gynaecologen
  • Rijnstate
  • Kraamzorgorganisaties regio Arnhem

Kraamzorg

Bekijk een filmpje van de beroepsvereniging KNOV (kraamzorg)

Kraamzorgorganisaties regio Arnhem

Consultatiebureau, JGZ (jeugdgezondheidszorg)

Het consultatiebureau zal vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 4 jaar periodiek controles uitvoeren en zorgen voor de vaccinaties van het Rijksvaccinatieschema.
Wil je meer weten? Kijk dan naar het filmpje “Welkom op het consultatiebureau”

De Moederraad

De Moederraad is een initiatief van VSV Arnhem. De Moederraad is een platform van zwangeren en jonge moeders. Zij zitten regelmatig om tafel met de zorgverleners en professionals om actief mee te denken en de wensen en behoeften van aanstaande ouders kenbaar te maken. Het doel is om de  zorg continu verder te verbeteren. De Moederraad is o.a. actief op Facebook

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: