Gynaecologie
Laatste informatie over het coronavirus

Bevallen@Arnhem

In de normale situatie organiseren wij vijf keer per jaar een informatiedag Bevallen@Arnhem in ons ziekenhuis. Door het coronavirus kunnen we je helaas niet persoonlijk ontvangen in ons ziekenhuis. Toch willen we je graag via deze pagina informeren over alles wat je kunt verwachten rond je bevalling. Deze pagina is steeds in ontwikkeling. Mis je dingen? Heb je vragen? Mail het naar communicatie@rijnstate.nl.

Rondleiding afdeling Geboortezorg

Hoe ziet de verloskamer eruit? Wat kun je verwachten als je komt bevallen bij Rijnstate. En moeten jij en je baby blijven na de bevalling, dan verblijf je in een gezinskamer op de afdeling Geboortezorg. Kijk hier naar een filmpje.

De bevalling

In dit filmpje geeft Rodanna Engelhardt, eerstelijns verloskundige, uitleg over de verschillende fasen van een bevalling. De bevalling wordt van het begin tot einde doorgenomen, waarbij de nadruk ligt op het proces dat het lichaam doorloopt om de baby geboren te laten worden.

Pijnstilling tijdens de bevalling

Anesthesioloog Ann de Haes en verloskundige Hanneke van de Rijt van Rijnstate vertellen over de medische mogelijkheden van pijnbestrijding. Ook leggen zij uit met welke risico’s en gevolgen je rekening moet houden als je kiest voor pijnbestrijding, zoals een remifentanil (pijnpomp) of een ruggenprik.

Bevallen in Rijnstate

In deze film zie je het team dat betrokken is bij jouw bevalling in Rijnstate om te zorgen dat jouw bevalling op een prettige manier kan verlopen.

Goed nieuws! Sinds 15 juni is onze prachtige nieuwe afdeling Geboortezorg open!

Ga je binnenkort bevallen in Rijnstate en moet jij en/of je baby nog even in het ziekenhuis blijven?
Je komt dan in een van onze gezinskamers op de nieuwe afdeling Geboortezorg. In een gezinskamer vindt de zorg voor moeder en kind samen op een kamer plaats. De partner mag altijd blijven slapen.

VSV

VSV kracht is een samenwerkingsverband voor geboortezorg in de regio Arnhem. Een samenwerking van zorgverleners betrokken bij de zorg voor moeder en kind tijdens de zwangerschap, de bevalling en het kraambed.

Samenwerkingspartners VSV kracht:

  • Verloskundigenpraktijken regio Arnhem
  • Vakgroep gynaecologen
  • Rijnstate
  • Kraamzorgorganisaties regio Arnhem

Kraamzorg

Bekijk een filmpje van de beroepsvereniging KNOV (kraamzorg)

Kraamzorgorganisaties regio Arnhem

De Moederraad

De Moederraad is een initiatief van VSV Arnhem. De Moederraad is een platform van zwangeren en jonge moeders. Zij zitten regelmatig om tafel met de zorgverleners en professionals om actief mee te denken en de wensen en behoeften van aanstaande ouders kenbaar te maken. Het doel is om de  zorg continu verder te verbeteren. De Moederraad is o.a. actief op Facebook

Consultatiebureau, JGZ (jeugdgezondheidszorg)

Het consultatiebureau zal vanaf de geboorte tot en met de leeftijd van 4 jaar periodiek controles uitvoeren en zorgen voor de vaccinaties van het Rijksvaccinatieschema.
Wil je meer weten? Kijk dan naar het filmpje “Welkom op het consultatiebureau”

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: