2 medewerkers in gesprek met patient

Opnieuw erkenning voor opleiding tot psychiaterDe afdeling Psychiatrie van Rijnstate heeft opnieuw de erkenning voor de opleiding tot psychiater gekregen voor een duur van 5 jaar. Deze erkenning is verleend door de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten van de KNMG (Koninklijke Nederlandsche Maatschappij tot bevordering der Geneeskunst).

Bijzonder

Bijna alle opleidingsplaatsen in Nederland vallen onder de grote GGZ-instellingen en academische ziekenhuizen. Hierop zijn twee uitzonderingen voor algemene ziekenhuizen. Rijnstate is één van deze twee algemene ziekenhuizen met een opleidingsplaats. Dat betekent dat er jaarlijks een assistent kan starten met de opleiding tot psychiater bij Rijnstate. Inmiddels zijn er vijf assistenten ingestroomd voor de opleiding tot psychiater in Rijnstate

Criteria

Voor het verkrijgen van de erkenning moet de instelling voldoen aan een aantal criteria, vastgesteld door de Registratiecommissie. De procedure bestaat onder andere uit het aanleveren van diverse documenten, zoals stageomschrijvingen, de beoordeling van de opleiding door visitatie, en gesprekken met de betrokken opleiders, behandelaren en assistenten van de instelling. Toetsing vindt plaats door de beroepsgroep.

 Meer weten?

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: