Een poliklinische operatie
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Voor de operatie

Hoe bereidt u zich voor?

  • U hoeft voor deze operatie niet nuchter te zijn. U kunt van tevoren dus gewoon eten of drinken.
  • Als u medicijnen gebruikt zeg dit dan tegen uw arts of verpleegkundige. Zeg het ook als u overgevoelig bent voor bijvoorbeeld pleisters of jodium.
  • Als u antistollingsmedicijnen (Marcoumar, acenocoumarol, Ascal, acetylsalicylzuur, Plavix, Persantin) gebruikt, bel dan ruim voor de operatie met de polikliniek.
  • Was van tevoren thuis het gebied of het lichaamsdeel waar de operatie moet gebeuren.
  • Draag geen sieraden.
  • Draag gemakkelijke en ruim zittende kleding, bijvoorbeeld een broek met wijde pijpen of een top met wijde mouwen, zo is er ruimte voor een verband na de operatie.
  • Krijgt u een behandeling aan uw voet? Neem dan direct als u het ziekenhuis binnenkomt een rolstoel mee naar uw afspraak. Deze staan beneden in de hal.
  • Wij adviseren u nadrukkelijk om iemand mee te nemen naar deze afspraak. U kunt na de behandeling niet zelf aan het verkeer deelnemen. 

Kunt u niet komen?

Als u niet kunt komen op het afgesproken tijdstip, bel dan zo vroeg mogelijk naar de polikliniek. Misschien kan een andere patiënt dan nog op dit tijdstip komen.

Onderzoek naar BRMO

Voor de operatie onderzoeken wij of u drager bent van bacteriën die ongevoelig zijn voor veelgebruikte antibiotica. Deze bacteriën noemen we bijzonder resistente micro-organismen (BRMO). De bekendste BRMO zijn MRSA, VRE en ESBL. Ze worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. In het ziekenhuis zijn veel zieke mensen bij elkaar opgenomen. Hierdoor is de kans op verspreiding groot. Daarom zijn we extra voorzichtig en nemen we een aantal vragen met u door bij uw opname of behandeling op de polikliniek.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: