Specialismen
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Chirurgie

Chirurgie, ook wel heelkunde genoemd, is een breed specialisme. U kunt bij de chirurg terecht voor een zeer breed scala aan aandoeningen. De behandeling bestaat meestal uit een operatie, maar soms is een niet-operatieve behandeling beter en wordt hiervoor in overleg gekozen.

Unieke samenwerking bij traumazorg

Komt u op de Spoedeisende Hulp het ziekenhuis binnen met acuut letsel aan uw bewegingsapparaat (denk aan gebroken benen, armen of ontwrichte schouders), dan wordt u behandeld door (trauma)chirurgen en orthopedische chirurgen. De behandeling van zo'n acute verwonding noemen we ook wel traumazorg. Na behandeling op de Spoedeisende Hulp en eventueel een operatie gaat u naar de verpleegafdeling en later voor controle naar de polikliniek Chirurgie/Orthopedie van Rijnstate. De unieke samenwerking tussen chirurgie en orthopedie bij Rijnstate is vooral merkbaar in de traumazorg en verzekert een continue kwaliteit van zorg op de verschillende locaties.

 

 

Traumachirurgen Rijnstate

Samenwerking met andere specialisten

Chirurgen werken nauw samen met andere specialisten in het ziekenhuis. In Rijnstate zijn de chirurgen verenigd in de vakgroep Chirurgie/Orthopedie. Binnen het Oncologisch Centrum en Vasculair Centrum werken we samen met andere specialismen respectievelijk in de behandeling van kanker en vaatchirurgie.

Rijnstate Clinics

Bij Rijnstate Clinics kunt u terecht voor chirurgische en orthopedische ingrepen die goed planbaar zijn. We hebben het dan over o.a. liesbreukoperaties, heup- en knievervangingen en hand- en polszorg. Dankzij de planbaarheid van deze ingrepen bieden wij u goed georganiseerde efficiënte zorg een comfortabele verpleegafdeling en moderne operatiekamers. Dit alles in de veilige omgeving van het ziekenhuis.

Lees meer

Robotchirurgie

Sinds januari 2010 wordt in Rijnstate geopereerd met een operatierobot, de Da Vinci Si. In 2017 is een tweede nieuwe robot aangeschaft, de Da Vinci Xi. Met het gebruik van deze tweede robot, kunnen de chirurgen en urologen per jaar zo’n 800 operaties met behulp van de robot uitvoeren. Naast de behandeling van prostaat-, blaas-, nier- en urinegeleide kanker, endeldarmkanker, diverse gynaecologische aandoeningen wordt de robot ingezet bij complexe maag-darmoperaties, maagverkleiningen en longchirurgie.

Lees meer over de expertise Robotchirurgie.

Aandoeningen, behandelingen & onderzoeken

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: