Algemene informatie rond de operatie
Patiënte met arts en verpleegkundige in behandelkamer
Laatste informatie over het coronavirus

Voorbereidingen

Hoe bereidt u zich voor?

Meldt u zich op het afgesproken tijdstip bij de receptie.

Wat neemt u mee?

  • uw Rijnstatekaart
  • medicijnen die u dagelijks inneemt, in de oorspronkelijke verpakking (het is voor de artsen en verpleegkundigen belangrijk te weten welke medicijnen u thuis gebruikt)
  • eventueel toiletartikelen
  • een lenzendoosje als u contactlenzen draagt
  • eventueel een tijdschrift of boek
  • een wijde rok of broek bij een behandeling aan uw knie of been; een wijde trui bij een behandeling aan uw arm. Zo is er ruimte voor het (dikke) verband dat u na de behandeling misschien krijgt
  • naam en telefoonnummer van een contactpersoon
  • pantoffels of slippers
  • sieraden en andere kostbaarheden kunt u beter thuis laten

Wie komen er bij u langs op de dag van opname?

Op de dag van opname leert u de afdeling kennen. Ook worden er voorbereidingen gedaan voor de operatie. In de loop van de dag komen verschillende zorgverleners bij u langs om vragen te stellen, uw vragen te beantwoorden of om onderzoek bij u te doen.

Verpleegkundige

Op de afdeling heeft u meestal eerst een gesprek met een verpleegkundige. Hij of zij informeert u over onder meer de dagindeling, de regels op de afdeling en de voorbereiding op de operatie. U kunt uw vragen over de verzorging of over de afdeling altijd aan deze verpleegkundige stellen.

Zaalarts of chirurg

In de loop van de dag komen de zaalarts en/of de chirurg bij u langs. Als u nog geen lichamelijk onderzoek heeft gehad voor de operatie dan krijgt u dat alsnog. U kunt uw vragen over de aandoening of de operatie aan hen stellen.

Fysiotherapeut

Als het nodig is komt de fysiotherapeut bij u langs. Deze leert u alvast oefeningen zodat u bijvoorbeeld na de operatie beter kunt ademhalen en hoesten. Dit is nodig om de longen na de operatie zo snel mogelijk weer goed te laten werken. U kunt hieraan meewerken door ten minste twee dagen vóór de operatie niet te roken.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u binnenkort naar Rijnstate?

Bekijk alle belangrijke informatie