Laatste informatie over het coronavirus

Eerste Nederlandse boek Echografie van de Thorax

Afgelopen week presenteerden we vol trots het boek Echografie van de Thorax aan collega’s van het ziekenhuis. Het boek komt voort uit een samenwerking tussen artsen uit het UMCG en Rijnstate en beschrijft in detail hoe je gestructureerd een echografie kunt inzetten. Dit boek is interessant voor iedere arts die zich echografie van de thorax eigen wil maken. 

Heldere uitleg

Het boek beschrijft in detail het gestructureerd inzetten van de echografie. Dit praktische en overzichtelijke basisboek geeft naast een heldere uitleg hoe echografie werkt, een gedetailleerd overzicht van de anatomie en pathologie van de thoraxwand, pleura, longparenchym en diafragma. Daarnaast wordt beschreven hoe de echo ingezet kan worden in acute situaties en bij interventies.

Met dit boek vergroot de arts zijn kennis over echografie van de thorax. Echografie is een belangrijk instrument dat tegenwoordig niet meer weg te denken is in de klinische beslisvorming. Met deze kennis kan de arts de echografie direct bij de opvang van de patiënt met longproblemen inzetten en komt hiermee sneller tot een correcte diagnose. Ook draagt het bij aan veiliger werken.

Ook enthousiast geworden?

U kunt het boek bestellen bij Springer Healthcare. Stuur hiervoor een mail aan: annetta.lasance@springer.com. Vanaf medio juli is het boek ook verkrijgbaar via www.bsl.nl.

Auteurs

De auteurs van het boek zijn van Universitair Medisch Centrum Groningen T.C. Veenstra (longarts, fellow IC) en van Rijnstate M.J. Blans (internist-intensivist), prof. dr. F.H. Bosch (internist-intensivist), Y.P. de Jong (longarts) en M.H. van Werkum (interventie- en cardio-thoracaalradioloog).

Echografie van de Thorax is de uitkomst van een unieke samenwerking en draagt er in hoge mate aan bij om de patiëntenzorg naar een hoger en veiliger niveau te tillen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: