Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. S.P. van der Werf

Klinisch neuropsycholoog
Het samenspel van lichamelijke, psychologische en sociale factoren vormde de rode draad binnen mijn wetenschappelijk onderzoek. Het is ook mijn insteek bij het contact met patiënten. Mijn persoonlijke interesses liggen in het verbinden van vaak unieke patiëntervaringen met bevindingen uit wetenschappelijk onderzoek. Een brede kijk en de samenwerking met collega's van verschillende disciplines maken mijn werk binnen de medische psychologie afwisselend en uitdagend. Het overdragen van praktijkervaringen en kennis aan studenten vind ik daarbij erg belangrijk. Daarbij bedruk ik altijd dat het unieke verhaal van de patiënt alle aandacht verdient en tot nieuwe wetenschappelijke ideeën en inzichten kan leiden.

Opleiding en werkervaring

S.P. (Sieberen) van der Werf is sinds 2017 als klinisch neuropsycholoog werkzaam in Rijnstate. Hij studeerde neuro- en revalidatiepsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en vertrok vervolgens voor een jaar naar de universiteit van Londen (Department of Child Neurology and Pediatrics). Vanaf 1995 tot 2011 werkte hij op de afdeling Medische Psychologie van het Radboudumc in Nijmegen. Hij promoveerde daar in 2003 op het proefschrift 'Determinants and consequences of experienced fatigue in chronic fatigue syndrome and neurological conditions'. In 2007 voltooide hij de postdoctorale opleiding tot klinisch psycholoog. Hij is sinds 2009 ook BIG-geregistreerd als klinisch neuropsycholoog. Naast zijn parttime werkzaamheden aan de Universiteit van Amsterdam was hij van 2011 tot 2017 ook werkzaam binnen de eenheid Psychiatrie-Medische Psychologie van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis. 

Speciale aandachtsgebieden

Binnen de afdeling Medische Psychologie is zijn aandachtsgebied diagnostiek van cognitieve klachten en stoornissen bij somatische en psychiatrische aandoeningen. 

Lidmaatschappen

  • NVN, Nederlandse Vereniging voor Neuropsychologie
  • LVMP, Landelijke Vereniging Medische Psychologie
  • NVGzP, Nederlandse Vereniging voor Gezondheidszorgpsychologie en haar specialismen
  • Lid van de centrale onderwijscommissie Rijnstate
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: