Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. R.M. van de Ven

Gezondheidszorgpsycholoog in opleiding
De medische psychologie trekt mij aan, omdat je met een persoon als geheel te maken hebt. Het lichaam, het denken, voelen en doen komen samen. Iedere persoon is anders en het prettige aan het werken bij Rijnstate is dat we kijken hoe we de patiënten weer in hun kracht kunnen zetten en zo maatwerk leveren. Ik geniet ervan als ik door de juiste vragen te stellen, mensen weer op weg kan helpen richting de waardes in hun leven. Samen met patiënten kijk ik welke tips en handvaten een patiënt nodig heeft om zelf weer verder te komen in hun leven of medische behandeling. 

Opleiding en werkervaring

Renate van de Ven studeerde neuropsychologie aan de Universiteit van Maastricht. Vanaf september 2021 volgt zij de postdoctorale opleiding tot gezondheidspsycholoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is daarnaast geschoold in cognitieve gedragstherapie (CGT), Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en EMDR. Sinds september 2020 werkt ze bij Rijnstate. Daarvoor was zij onder andere werkzaam bij het Slaapcentrum in het Haaglanden Medisch Centrum en bij de Revalidatieafdeling van het Zaans Medisch Centrum. Ze is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam, waar zij onderzocht heeft hoe mensen herstellen na een beroerte en of een computertraining hierbij kan helpen. 

Speciale aandachtsgebieden

Binnen de afdeling Medische Psychologie is haar aandachtsgebied cardiologie, geriatrie, neurologie, traumatologie, en psychiatrie. Zij houdt zich onder andere bezig met onderzoek, indicatiestelling en begeleiding van patiënten. Daarnaast begeleidt ze verpleegkundigen en ander zorgpersoneel als zij vragen hebben over de psychosociale begeleiding van een patiënt of zelf ondersteuning nodig hebben tijdens crises zoals rondom het coronavirus.

Nevenactiviteiten

  •  Supervisie diagnostiek aan psychologen in opleiding

Lidmaatschappen

  • Nederlands Instituut voor Psychologie (NIP)
  • Nederlandse Vereniging Neuropsychologie (NVN)​
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: