Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. drs. B.T. van Hal

Gezondheidszorgpsycholoog / Neuropsycholoog
Je brein, lichaam en psyche zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bij het opgroeien heb je ze alle drie hard nodig. Ik vind het bijzonder en mooi kinderen, jongeren en hun ouders te mogen begeleiden als het leven tegenzit. Het samenwerken met verschillende disciplines maakt het werken in Rijnstate speciaal.

Opleiding en werkervaring

B. van Hal studeerde Ontwikkelingspsychologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen van 1997 tot 2003. Tussen 2007 en 2008 behaalde zij haar Master Neuropsychologie aan de Universiteit Utrecht. Daarna volgde ze postdoctorale opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog kind en jeugd van 2010 tot 2012. Sinds 2018 is ze werkzaam bij Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

Binnen de afdeling Medische Psychologie is haar aandachtsgebied kind en jeugd (en gezin). Ze houdt zich onder andere bezig met (neuro)psychologische diagnostiek en behandeling van onvoldoende verklaarde lichamelijk klachten, chronisch zieke kinderen, trauma en eetstoornissen. Ze maakt deel uit van het ADHD-team en het Expertiseteam voor kinderen met obesitas binnen Rijnstate. In haar behandelingen maakt zij gebruik van Cognitieve Gedragstherapie (CGT), EMDR en hypnose in de medische setting.

Lidmaatschappen

  • NIP, Nederlands Instituut voor Psychologie
  • LVMP, Landelijke Vereniging Medische Psychologie
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: