Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. drs. C.M. de Graaff-Wijnberg

Klinisch psycholoog / psychotherapeut
In mijn begeleiding ga ik graag met de patiënt op zoek naar wat hij of zij nodig heeft om enerzijds zo optimaal mogelijk te kunnen functioneren met een ziekte en beperking. En anderzijds bekijken we wat nodig is te kunnen profiteren van de nodige medische zorg of behandeling (waar dat van toepassing is). Ik werk met enthousiasme vanuit een positief en oplossingsgericht kader. Mijn interventies zijn onder andere afkomstig vanuit de cognitieve gedragstherapie en de schematherapie. Verder maak ik gebruik van EMDR, ACT en mindfulness. Ik kan er erg van genieten mensen weer in hun kracht te zetten, leading from one step behind. Dat betekent dat ik mensen de ruimte geef om hun pad te ontdekken, zonder 'het stuur over te nemen.' 

Opleiding en werkervaring

Caren de Graaff studeerde gezondheidspsychologie aan de open universiteit te Nijmegen. Daarna rondde ze de postdoctorale opleidingen tot gezondheidspsycholoog, psychotherapeut en klinisch psycholoog af aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Ze is cognitief gedragstherapeut, supervisor bij de VGCT en actief binnen deze vereniging als sectiebestuurslid oplossingsgerichte therapie. Ze is EMDR practitioner en schematherapeut. Sinds januari 2016 werkt ze bij Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

Binnen de afdeling Medische Psychologie is haar aandachtsgebied psychiatrie, cardiologie, IC, traumatologie, gynaecologie en chirurgie. Zij houdt zich onder andere bezig met onderzoek, indicatiestelling en begeleiding van patiënten. Daarnaast is zij begeleidt ze artsen, verpleegkundigen en ander zorgpersoneel als zij vragen hebben over de psychosociale begeleiding van een patiënt. Ze helpt mee met het vormgeven van het psychosociale team binnen het ziekenhuis, dat extra ingezet kan worden bij crises zoals rondom het coronavirus.

Nevenactiviteiten

  • Supervisor/ leertherapeut

Lidmaatschappen

  • Nederlands Instituut voor Psychologie (NIP)
  • Landelijke Vereniging Medische Psychologie (LVMP)
  • EMDR Vereniging
  • Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve Therapieën (VGCT)
  • Vereniging voor schematherapie
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: