Patiëntervaringen
Joke Düking in woonkamer

‘Ik zou iedereen met staar deze operatie aanraden’“Achteraf is alles reuze meegevallen”, vertelt Joke Düking (69) uit Duiven. Afgelopen zomer werd ze in Rijnstate behandeld aan staar. Na twee oogoperaties heeft ze nu in beide ogen een kunststof ooglens. Ze kan weer genieten van mooie kleuren en de borden tijdens het autorijden weer scherp zien.

Al jaren had Joke Düking last van slechter zicht. “Ik heb een tijdje een bril geprobeerd, maar hier werd ik misselijk van. Tijdens het autorijden merkte ik dat ik de borden minder goed kon lezen en ik begon dubbel te zien. Dit was het moment waarop ik naar de opticien ben gegaan.” De opticien vermoedde dat vertroebeling van de ooglens de oorzaak was van haar klachten en adviseerde haar om naar de huisarts te gaan. Zo kwam Joke Düking afgelopen zomer voor een staaroperatie bij de afdeling Oogheelkunde in Rijnstate Velp terecht en was ze binnen enkele weken al aan de beurt.

Duidelijke uitleg en goed gerustgesteld

Tijdens de eerste afspraak in Rijnstate vonden er onder andere een aantal lensmetingen plaats. Nadat duidelijk was dat het om staar ging en een operatie mogelijk was, kreeg Joke Düking direct meer uitleg over de behandeling en een datum voor de operatie. “Het was erg fijn dat dit allemaal zo snel ging!”

Joke Düking - staar

Voorafgaand aan de operatie van haar eerste oog was Joke Düking erg gespannen. “Het zijn toch je ogen waaraan je geopereerd wordt”, vertelt ze. “Gelukkig stelde dokter Blankenberg me gerust door duidelijk en rustig uit te leggen wat er zou gaan gebeuren.” Achteraf is alles reuze meegevallen. Voor de operatie kreeg ze druppels in haar oog en de operatie zelf duurde maar vijftien minuten. “Meteen na de operatie kon ik met dit oog alweer duidelijk en scherp zien! Vooral de mooie kleuren vielen me meteen op. Ik besefte toen pas dat ik alle kleuren voor de operatie veel grauwer zag.”

Zelfs leesbril minder vaak nodig

Ongeveer zes weken na de eerste operatie werd Joke Düking geopereerd aan haar andere oog. Ze kan nu alles weer goed zien en zelfs haar leesbril heeft ze minder vaak nodig. “Ik kan nu in een winkel gewoon weer pinnen zonder leesbril. Ik zou iedereen met staar deze operatie aanraden en het zeker niet te lang uitstellen. Ik kan er nu tenminste nog van genieten!”

Waarom kiezen voor Rijnstate?

Met zo’n 3.500 staaroperaties per jaar hoort de afdeling Oogheelkunde van Rijnstate bij de grootste oogcentra van Nederland. Bijna alle oogartsen voeren de staaroperaties uit en leveren door deze mate van ervaring uitstekende chirurgische kwaliteit. Op onze polikliniek kunt u snel terecht nadat u bent doorverwezen door uw huisarts. We streven naar een afspraak binnen enkele weken.

Meer weten?

Kijk dan op onze pagina over staar

 

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: