Fysiotherapie in het ziekenhuis

Fysiotherapie bij longgeneeskunde

Bij de behandeling van patiënten met een longaandoening kan een specialistisch fysiotherapeut betrokken worden. Uw fysiotherapeut leert u om te gaan met kortademigheid en hoe u effectief longslijm omhoog kunt werken.

Als u last heeft van kortademigheid bij inspanning, kan dat zorgen voor minder uithoudingsvermogen en spierkracht. Door begeleiding en coaching van een fysiotherapeut kunt u oefenen om uw conditie en spierkracht te verbeteren. Soms neemt de fysiotherapeut ook ontspanningsoefeningen met u door. Als u weet hoe u goed kunt ontspannen, kunt u dit ook op momenten van kortademigheid toepassen. Uw kortademigheid kan hierdoor afnemen.

Voorbereiding op een longoperatie

Als bij een longoperatie een deel van uw long of een hele long moet worden verwijderd, bereiden we u voor op de operatie. De verpleegkundig specialist longziekten verwijst u door naar de fysiotherapeut. De fysiotherapeut geeft instructies voor uw ademhaling, ophoesten en uw conditie vóór de operatie. Ook vertelt de fysiotherapeut hoe u na de operatie weer snel kunt herstellen.

Als u na uw opname in het ziekenhuis nog fysiotherapie nodig heeft, verwijzen we u door naar een praktijk in de regio met kennis van de behandeling bij longziekten.

Lees meer over longgeneeskunde bij Rijnstate

Folders

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: