Fysiotherapie in het ziekenhuis
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend

Fysiotherapie bij neurologie

Bij de behandeling van patiënten met een neurologische aandoening kan een gespecialiseerde fysiotherapeut betrokken worden. Dit gebeurt vaak in een multidisciplinair team, waarin verschillende specialismen betrokken zijn bij uw behandeling, zoals ergotherapie en logopedie.

Fysiotherapie tijdens uw opname in het ziekenhuis

In veel gevallen vraagt uw neuroloog een fysiotherapeut om u tijdens uw opname in het ziekenhuis te begeleiden. Het belangrijkste doel hiervan is om een start te maken met uw revalidatie. Uw fysiotherapeut bekijkt wat er al goed gaat en waar u nog meer oefeningen voor nodig heeft. Wat u precies kunt oefenen hang af van de klachten die u heeft en van wat u zelf het belangrijkst vindt. Als u binnenkort naar huis mag, kijkt de fysiotherapeut ook hoe het gaat met lopen en traplopen.

Poliklinische behandeling bij MS of Parkinson

Een aantal van onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met MS of Parkinson. U kunt bij hen terecht voor een poliklinische behandeling. Deze gespecialiseerde fysiotherapeuten zijn lid van verschillende netwerken van gespecialiseerde zorgverleners, zoals ParkinsonNet en MS Zorg Nederland.

Ook zijn onze fysiotherapeuten betrokken bij het PRB-team neurologie (poliklinische revalidatie behandeling) voor Revalidatie Medisch Centrum Groot Klimmendaal. Dit team van verschillende specialismen begeleidt patiënten met een neurologische aandoening. Uw revalidatiearts beoordeelt op basis van de verwijzing van uw behandelend arts of u hiervoor in aanmerking komt.

Samenwerking in de regio

Vanuit Rijnstate werken we samen met verschillende netwerken in de regio, zoals CVA Ketenzorg Arnhem, MS Zorg Nederland regio Arnhem en ParkinsonNet regio Arnhem.

Lees meer over neurologie bij Rijnstate

Folders

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: