Fysiotherapie in het ziekenhuis

Fysiotherapie bij orthopedie

Ter voorbereiding op een aantal operaties, zoals bijvoorbeeld een heup-, knie-, of schouderoperatie, kan het zijn dat u al voor de operatie een afspraak krijgt op de polikliniek Fysiotherapie.

Tijdens deze afspraak krijgt u voorlichting over de opname, operatie en de revalidatie die daarna volgt. U krijgt adviezen en soms ook oefeningen, zodat u zich thuis goed kunt voorbereiden. Als u aan uw been geopereerd wordt, leert u alvast om op de juiste manier te lopen en leert u hoe u kunt traplopen met krukken. 

Als u een nieuwe heup of nieuwe knie krijgt, krijgt u voorlichting tijdens een groepsbijeenkomst.

Fysiotherapie bij orthopedie vrouw met krukken

Fysiotherapie na uw operatie

Na uw operatie krijgt u in veel gevallen fysiotherapie in het ziekenhuis. Uw fysiotherapeut leert u hoe u op de juiste manier in en uit bed kunt komen komen, loopt met een loophulpmiddel en uw looppatroon zo optimaal mogelijk kunt maken. Ook neemt uw fysiotherapeut adviezen en leefregels met u door, die bijdragen aan een zo voorspoedig mogelijk herstel na uw operatie. Samen met u, de artsen en verpleegkundigen werken we toe naar uw ontslag uit het ziekenhuis.

We raden u aan om voor uw operatie alvast een afspraak te maken bij een fysiotherapeut bij u in de buurt. Dit kan zodra uw operatiedatum bekend is en er een verwachting is hoe lang uw opname in het ziekenhuis gaat duren. Op deze manier sluit de fysiotherapie in het ziekenhuis goed aan op de fysiotherapie thuis.

Filmpjes over fysiotherapie

Fysiotherapie bij u in de buurt

Er zijn een aantal fysiotherapiepraktijken in de regio die samen met onze orthopedisch specialisten en de fysiotherapeuten een netwerk vormen. Deze praktijken beschikken over de juiste scholing en ervaring om u goed te begeleiden tijdens uw revalidatie.

Lees meer over Orthopedie bij Rijnstate

Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland (WSEG)

In samenwerking met de vakgroep Orthopedie is de Werkgroep Schouder Elleboog Gelderland opgezet. Dit is een werkgroep van gespecialiseerde schouder- en elleboogfysiotherapeuten. Al deze fysiotherapeuten zien een minimaal aantal schouderpatiënten per jaar en voldoen aan scholingscriteria voor schouderklachten. Het doel van de werkgroep is om de zorg rondom patiënten met schouder- en/of elleboogklachten te verbeteren en zo optimaal mogelijk te maken.

Lees meer op de website www.wseg.nl. Op deze website vindt u onder andere een overzicht van de fysiotherapeuten die onderdeel zijn van de werkgroep en waar zij gevestigd zijn.

Netwerk voorste kruisbandreconstructies

De orthopedisch chirurgen van Rijnstate werken bij voorste kruisbandreconstructies samen met diverse fysiotherapeuten in de regio. Bekijk het overzicht van netwerkleden VKB-reconstructies.

Folders

Bekijk alle folders van Orthopedie

Bekijk alle folders van Fysiotherapie

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: