Specialisten lopen op de brug in het Atrium Arnhem

Nieuw formularium verbetert zorg aan astma- en COPD-patiënten



Het formularium inhalatiemedicatie biedt huisartsen en longartsen een duidelijk stappenplan voor het voorschrijven van inhalatiemedicatie. Doel is om de kwaliteit van zorg te verbeteren door een beter gebruik van inhalatiemedicatie en meer therapietrouw.

Bij de lijst is rekening gehouden met gebruikersvriendelijkheid en uniformiteit van de inhalatoren en werkzame stoffen van de medicijnen. 

Bekijk het formularium

Voor welke patiënten?

U kunt het formularium gebruiken bij nieuwe astma- en COPD-patiënten die u wilt instellen op inhalatiemedicijnen. Ook kunt u het toepassen bij al bekende patiënten bij wie de inhalatiemedicatie niet voldoet en die u daarom opnieuw wilt instellen.

Voordelen voor de patiënt

Het formularium leidt tot minder wisselingen in soorten inhalatoren. Ook krijgt de patiënt uitleg van de arts, apotheker(sassistent), longverpleegkundige of praktijkondersteuner die ervaring heeft met het assortiment inhalatoren van het formularium.

Regionale samenwerking

Het formularium is opgesteld door de huisartsen in de regio Arnhem (verenigd in Onze Huisartsen), de longartsen van Rijnstate en de poli- en stadsapothekers (verenigd in de Coöperatieve Apothekersvereniging regio Arnhem).

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: