Kunstmatige Inseminatie met Donorsperma
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Spermadonor worden

De spermabank van Rijnstate is op zoek naar nieuwe spermadonoren.

We zoeken hiervoor gezonde mannen tussen de 18 en 45 jaar die heteroseksuele en lesbische stellen en alleengaande vrouwen willen helpen in hun wens om zwanger te worden. Landelijk is er een nijpend tekort aan spermadonoren.

Spermadonor Richard

Belangrijk te weten voordat u  besluit om donor te worden

  • Het sperma in de Spermabank van Rijnstate Arnhem wordt gebruikt voor de behandeling van heteroseksuele paren, lesbische paren en alleengaande vrouwen.
  • Met het sperma van iedere donor worden bij maximaal 12 vrouwen kinderen verwekt.
  • U krijgt een donorcode waaronder uw sperma bewaard en uitgegeven wordt. Deze donorcode wordt samen met de gegevens van u als spermadonor geregistreerd bij de Stichting Donorgegevens in Den Haag. De volledige identificerende gegevens mogen alleen worden vrijgegeven aan kinderen die verwekt zijn met uw sperma, zodra zij 16 jaar of ouder zijn. Niet-identificerende persoonlijke, fysieke en sociale gegevens over u als donor kunnen door ouders van donorkinderen en door donorkinderen vanaf hun 12e jaar worden opgevraagd; medische gegevens kunnen worden opgevraagd door de huisarts van het donorkind.
  • Als u spermadonor wordt voor de Spermabank van Rijnstate Arnhem verwachten we dat u alleen voor onze spermabank doneert en niet voor andere spermabanken of individuen.

Contact

Wilt u meer weten over spermadonatie of wilt u zich aanmelden als spermadonor? Wij informeren u graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. U kunt ons op werkdagen tussen 13.00 en 15.30 uur bereiken via 088-005 8745 of per mail via sb@rijnstate.nl.

Lees meer over de gang van zaken na aanmelding!

Meer informatie

Hier vindt u folders, filmpjes en/of websites.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: