Kunstmatige inseminatie met donorsperma
Wachtruimte met patiënten zittend en arts en verpleegkundige lopend
Laatste informatie over het coronavirus

Spermadonor worden

De spermabank van Rijnstate is op zoek naar nieuwe spermadonoren.

We zoeken hiervoor gezonde mannen tussen de 18 en 45 jaar die heteroseksuele en lesbische stellen en alleengaande vrouwen willen helpen in hun wens om zwanger te worden. Landelijk is er een nijpend tekort aan spermadonoren.

Meld je nu aan als donor

Belangrijk te weten voordat u besluit om donor te worden

  • Het sperma in de Spermabank van Rijnstate Arnhem wordt gebruikt voor de behandeling van heteroseksuele paren, lesbische paren en alleengaande vrouwen.
  • Met het sperma van iedere donor worden bij maximaal 12 vrouwen kinderen verwekt.
  • Als u spermadonor wordt voor de Spermabank van Rijnstate Arnhem verwachten we dat u alleen voor onze spermabank doneert en niet voor andere spermabanken of individuen.
  • U krijgt een donorcode waaronder uw sperma bewaard en uitgegeven wordt. Deze donorcode wordt samen met de gegevens van u als spermadonor geregistreerd bij de Stichting Donorgegevens in Den Haag. De volledige identificerende gegevens mogen alleen worden vrijgegeven aan kinderen die verwekt zijn met uw sperma, zodra zij 16 jaar of ouder zijn. Niet-identificerende persoonlijke, fysieke en sociale gegevens over u als donor kunnen door ouders van donorkinderen en door donorkinderen vanaf hun 12e jaar worden opgevraagd; medische gegevens kunnen worden opgevraagd door de huisarts van het donorkind.

Contact

Wilt u meer weten over spermadonatie of wilt u zich aanmelden als spermadonor? Wij informeren u graag in een persoonlijk en vrijblijvend gesprek. U kunt ons op werkdagen tussen 13.00 en 15.30 uur bereiken via 088 - 005 8745 of per mail via sb@rijnstate.nl.

Lees meer over de gang van zaken na aanmelden!

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
Bart (37): ‘Het zijn echt onze kinderen’ - Wat een spermadonor kan betekenen voor een gezin

Een gezin met minstens twee kinderen die samen oud kunnen worden, zomervakanties op de camping. Dat was het plaatje dat Bart (37) en Maartje (40) uit Venlo voor ogen hadden. Dik een jaar waren ze getrouwd toen ze het nieuws te horen kregen dat ze nooit samen kinderen konden krijgen. Na een lange weg kregen ze twee kinderen via een spermadonor. Wat heeft dit betekend voor hun leven? “Een groter geschenk is niet mogelijk.”

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: