Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. A.J.W. Branten

Reumatoloog
Het vak Reumatologie is sinds eind jaren ’90 sterk in beweging. Zo zijn er in de loop der jaren veel nieuwe medicijnen ontwikkeld waardoor patiënten met reumatische ontstekingsziekten steeds beter te behandelen zijn. Wat het vak mede zo boeiend maakt en wat mensen vaak niet beseffen is dat je als reumatoloog bij je patiënten breder behoort te kijken dan alleen naar de gewrichten en spieren. Reumatische ziekten kunnen namelijk samenhangen met onder meer huid-, nier-, long- en darmafwijkingen. Daarnaast kunnen diverse vormen van reuma tot beperkingen leiden die een behoorlijke impact op iemands leven en functioneren kunnen hebben. Mijn streven is dan ook steeds weer om via goed en duidelijk contact met de patiënt samen te zoeken naar de beste behandeling. Helaas kent de gezondheidszorg ook zijn beperkingen en is er niet altijd een diagnose te stellen of behandeling beschikbaar. Ook dan is het van belang hierover duidelijkheid te geven.

Opleiding en werkervaring

Dr. A.J.W. Branten is werkzaam bij Rijnstate sinds 2010. Zij behaalde het artsexamen in 1991 aan de Universiteit van Nijmegen. Aansluitend heeft zij een aantal jaren als arts gewerkt bij de afdeling nierziekten van het Universitair Medisch Centrum (UMC) St. Radboud. In die tijd werd klinisch werk gecombineerd met wetenschappelijk onderzoek. In 1997 werd gestart met de opleiding tot internist (deels in het UMC St. Radboud en deels in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis te Nijmegen, afgerond eind 2003), gecombineerd met een promotie-onderzoek bij de afdeling nierziekten. In 2005 promoveerde Dr. Branten op het proefschrift “Proteinuria and Progression in Glomerular Diseases”. De opleiding tot reumatoloog volgde zij vanaf 2004 in het Radboudumc en zette ze voort in Rijnstate in 2006. In 2007 is Dr. Branten geregistreerd als reumatoloog. Zij heeft aansluitend 3 jaar gewerkt als reumatoloog in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch voordat zij de overstap maakte naar de afdeling reumatologie van Rijnstate.

Speciale aandachtsgebieden

 • Organisatie en management
 • Reumatoïde artritis en systeemziekten
 • Nierziekten in relatie tot reumatologische aandoeningen
 • Inrichting EPD Reumatologie

Nevenactiviteiten

 • Specialist-manager en voorzitter van de vakgroep
 • Medisch coördinator polikliniek Reumatologie
 • Lid werkgroep kwaliteitsvisitatie van de Nederlandse Vereniging Reumatologie (NVR)
 • Lid werkgroep Helder (ICT), NVR
 • Afgevaardigde voor Reumatologie in samenwerkingsverband 'Regionetwerk Reumatologie'

Lidmaatschappen

 • Nederlandse Vereniging Reumatologie
 • NERASS
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: