Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. drs. C.M.A. de Gendt

Reumatoloog
Tijdens de opleiding wist ik meteen na de eerste les over reuma dat ik reumatoloog wilde worden. Het vak vormt een uitdaging, omdat er zoveel vormen van reuma zijn en er zoveel verschillende behandelmogelijkheden. In mijn opleidingstijd werd me wel eens gevraagd waarom ik een vak wilde leren waarvoor nog weinig goede medicijnen bestonden. Dat is natuurlijk totaal veranderd in de afgelopen twintig jaar. En natuurlijk is het voorschrijven van medicijnen niet de enige behandeling. Na het stellen van een diagnose kan pas een plan gemaakt worden hoe verder met bijvoorbeeld de opbouw van kracht en beweeglijkheid en het leren omgaan met de ziekte.

Opleiding en werkervaring

C.(Carla) M.A. de Gendt volgde de opleiding Geneeskunde aan de Universiteit van Antwerpen (1992). Daarna startte zij met de opleiding tot reumatoloog bij prof. dr. L. de Clerck aan de Universiteit van Antwerpen. Tijdens deze opleiding heeft zij twee jaar onderzoek gedaan naar de rol van kraakbeencellen in gewrichtsontsteking. Na dit onderzoek rondde zij haar opleiding in 1999 in Antwerpen af. Vervolgens heeft ze twee jaar als AGNIO en als chef de clinique haar kennis over het Nederlands gezondheidssysteem opgedaan in Rijnstate. Sinds 2001 werkt zij hier als erkend reumatoloog. Samen met collega H. Visser heeft zij in 2003 de poli Reumatologie in Rijnstate Zevenaar opgestart. Ze heeft enkele jaren een osteoporosespreekuur gehad en dit blijft haar interesse behouden. Vanaf 2016 is ze opleider voor de arts-assistenten in opleiding tot reumatoloog vanuit de regio Nijmegen en regio Enschede

Speciale aandachtsgebieden

  • Osteoporose
  • Polymyalgia reumatica en arteritis temporalis

Nevenactiviteiten

  • Auditor Individueel Functioneren van Medisch Specialisten (IFMS)
  • Medisch adviseur reumapatiëntenvereniging Arnhem
  • Opleider reumatologie

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
  • Interdisciplinaire werkgroep Osteoporose
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: