Specialismen
Behandeling voet specialist en patient
Reumaremmende medicijnen en het coronavirus

Belangrijke informatie voor patiënten.

Reumatologie

U bent door uw huisarts of specialist verwezen naar onze polikliniek en gepland voor een eerste afspraak. Deze afspraak is telefonisch met u gemaakt en/of middels een brief aan u bevestigd.

Eerste consult

Tijdens uw eerste consult stelt de behandelaar u een aantal vragen en wordt er een lichamelijk onderzoek verricht om een beeld te vormen van uw klachten (anamnese). Hoe deze anamnese precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de klachten waarvoor u bent verwezen.

Als de anamnese door de behandelaar is afgenomen, bespreekt en overlegt hij of zij met u wat het vervolg is. De behandelaar bepaalt of er aanvullend onderzoek gedaan moet worden.

Onderzoeken

De meest voorkomende onderzoeken na het eerste consult zijn een laboratoriumonderzoek (bloed en/of urine) en eventueel een röntgenonderzoek. Deze onderzoeken kunnen meestal aansluitend aan het consult worden verricht.

Voor het totale consult en eventuele aanvullende onderzoeken is het belangrijk dat u voldoende tijd vrijhoudt. Het is verstandig om rekening te houden met een duur van één tot twee uur.

Vervolg

Meestal vindt er een tweede afspraak plaats op de polikliniek. Die wordt gepland om de uitslagen met u te bespreken en het eventuele behandelplan te bepalen. Een vervolgafspraak kan ook via een telefonisch consult plaatsvinden. Deze afspraak is gemiddeld twee tot drie weken na het eerste consult.

Patiëntervaringen

Lees de ervaringen van onze patiënten.
‘Ik heb geen jichtaanval meer gehad’
Fred Lamb - jicht

Toen de jicht bij Fred Lamb verergerde, kwam hij bij Rijnstate terecht. "De jicht werd aangetoond onder de microscoop en ik kreeg uitleg over de werking van mijn jichtmedicijnen. Daarna heb ik ook mijn leefstijl aangepast. Ik heb geen jichtaanval meer gehad."

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via:

Komt u op bezoek bij uw naaste?

Draag dan een mondneusmasker.

De mondneusmaskers zijn gratis te verkrijgen bij de hoofdingang van ons ziekenhuis en op alle verpleegafdelingen.

Namens onze patiënten: dank voor uw medewerking!