Specialismen
Behandeling voet specialist en patient

Reumatologie

U bent door uw huisarts of specialist verwezen naar onze polikliniek en gepland voor een eerste afspraak. Deze afspraak is telefonisch met u gemaakt en/of middels een brief aan u bevestigd.

Eerste consult

Tijdens uw eerste consult stelt de behandelaar u een aantal vragen en wordt er een lichamelijk onderzoek verricht om een beeld te vormen van uw klachten (anamnese). Hoe deze anamnese precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van de klachten waarvoor u bent verwezen.

Als de anamnese door de behandelaar is afgenomen, bespreekt en overlegt hij of zij met u wat het vervolg is. De behandelaar bepaalt of er aanvullend onderzoek gedaan moet worden.

Onderzoeken

De meest voorkomende onderzoeken na het eerste consult zijn een laboratoriumonderzoek (bloed en/of urine) en eventueel een röntgenonderzoek. Deze onderzoeken kunnen meestal aansluitend aan het consult worden verricht.

Voor het totale consult en eventuele aanvullende onderzoeken is het belangrijk dat u voldoende tijd vrijhoudt. Het is verstandig om rekening te houden met een duur van één tot twee uur.

Vervolg

Meestal vindt er een tweede afspraak plaats op de polikliniek. Die wordt gepland om de uitslagen met u te bespreken en het eventuele behandelplan te bepalen. Een vervolgafspraak kan ook via een telefonisch consult plaatsvinden. Deze afspraak is gemiddeld twee tot drie weken na het eerste consult.

Patiëntervaringen

'Dankzij de juiste medicatie heb ik mijn leven weer terug'

"Ik vond mezelf te jong om achter de geraniums te zitten." Jaap Dijkhuizen (69) kon door acute reuma bijna niets meer. En dat terwijl hij met zoveel plezier als vrijwilliger op de tram in het Openluchtmuseum reed. Met dokter Oudenhoven bekeek hij wat de opties waren en samen zijn ze gaan uitproberen. Met als doel: weer als trambestuurder kunnen werken.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: