Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. H. Visser

Reumatoloog
De reumatologie is een fascinerend specialisme waarin de laatste 10 jaar enorme veranderingen hebben plaatsgevonden. Terwijl in mijn opleidingstijd gewrichtsreuma nog een moeizaam te behandelen aandoening was waarbij patiënten forse schade opliepen aan hun gewrichten is het nu een goed behandelbare aandoening. Ik vind het een uitdaging de ziekte snel en volledig tot rust te brengen. Wat verder mooi is aan het vak is de aandacht die besteed wordt aan de gehele patiënt en de band die met patiënten ontstaat door langdurige contacten.

Opleiding en werkervaring

Dr. H (Henk) Visser geboren te Rotterdam is werkzaam in Rijnstate sinds 2000. Hij behaalde het artsexamen in 1988 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1988 tot 1992 werkte hij als arts op de afdelingen interne geneeskunde en cardiologie van het Pasteur Ziekenhuis te Oosterhout en de Deventer Ziekenhuizen. In 1992 was hij als arts verbonden aan reumakliniek Sole Mio te Noordwijk. Vanaf 1993 volgde hij de opleiding tot reumatoloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum (opleider prof F.C. Breedveld). De vooropleiding interne geneeskunde vond plaats in Ziekenhuis Leyenburg te Den Haag. Registratie tot reumatoloog volgde in 1999. In 2003 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift “Diagnosis and Prognosis in Early Arthritis”.

Speciale aandachtsgebieden

  • (Vroeg)diagnostiek bij artritis
  • Systeemziekten/vasculitis
  • Biologicals

Nevenactiviteiten

  • Lid kascommissie Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
  • Medisch coördinator multidisciplinaire dagbehandeling reumatologie Rijnstate
  • Lid stuurgroep immunologie Rijnstate

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: