Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Dhr. dr. H. Visser

Reumatoloog
De reumatologie is een fascinerend specialisme waarin de laatste twintig jaar enorme veranderingen hebben plaatsgevonden. Terwijl in mijn opleidingstijd gewrichtsreuma nog een moeizaam te behandelen aandoening was, waarbij patiënten forse schade opliepen aan hun gewrichten, is het nu meestal een goed behandelbare aandoening. Ik vind het een uitdaging samen met de patiënt de klachten en symptomen goed in kaart te brengen en vervolgens voor de beste behandeling te kiezen met als doel de ziekte zo snel en volledig mogelijk tot rust te brengen. Wat verder mooi is aan het vak, is de aandacht die besteed wordt aan de patiënt als geheel en de band die ontstaat door langdurige contacten.

Opleiding en werkervaring

Dr. H. Visser is werkzaam in Rijnstate sinds 2000. Hij behaalde het artsexamen in 1988 aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van 1988 tot 1992 werkte hij als arts op de afdelingen interne geneeskunde en cardiologie van het Pasteur Ziekenhuis in Oosterhout en de Deventer Ziekenhuizen. In 1992 was hij als arts verbonden aan reumakliniek Sole Mio in Noordwijk. Vanaf 1993 volgde hij de opleiding tot reumatoloog aan het Leids Universitair Medisch Centrum (opleider: prof. F.C. Breedveld). De vooropleiding interne geneeskunde vond plaats in ziekenhuis Leyenburg in Den Haag. Registratie tot reumatoloog volgde in 1999. In 2003 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op het proefschrift 'Diagnosis and Prognosis in Early Arthritis'.

Speciale aandachtsgebieden

  • Systeemziekten, vasculitis, ILD bij systeemziekten
  • Kinderreumatologie
  • Nagelriemcapillairmicroscopie

Nevenactiviteiten

  • Plaatsvervangend opleider

Lidmaatschappen

  • Nederlandse Vereniging voor Reumatologie
  • Nederlandse Vereniging voor Kinderreumatologie
  • KNMG
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: