Specialisten
Specialisten en verpleegkundigen staan op de brug in het Atrium Arnhem

Mevr. dr. W.Y. Kwok

Reumatoloog
Reumatologie is een dynamisch vakgebied waar veel nieuwe ontwikkelingen zijn geweest en nog gaan komen. De afgelopen jaren is er meer inzicht verkregen in hoe bepaalde ziekteprocessen verlopen. Doordat dit steeds beter wordt ontrafeld, zijn er ook vernieuwingen geweest op het gebied van de diagnostiek en behandeling van bijvoorbeeld reumatoïde artritis ten opzichte van jaren geleden.

We zijn bevoorrecht dat we deze verschillende behandelmogelijkheden tot onze beschikking hebben voor onze patiënten. Echter is het ook onze taak om er samen voor te zorgen dat we deze behandelingen ook in de toekomst kunnen blijven geven. We zullen ons regelmatig moeten afvragen welk medicament op welk moment van de behandeling zinvol is. De patiënt speelt hierin uiteraard een belangrijke rol en die begeleid ik graag in het proces van zowel de diagnostiek als behandeling.

Opleiding en werkervaring

Dr. W.Y. Kwok is geboren in Utrecht en sinds mei 2018 werkzaam als reumatoloog in Rijnstate. In 2006 behaalde ze het artsexamen aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waarna ze als arts-assistent heeft gewerkt in het Havenziekenhuis in Rotterdam. In 2008 is ze gestart met wetenschappelijk onderzoek naar handartrose, waarbij ze in 2013 promoveerde op het proefschrift ‘Clinical aspects of hand osteoarthritis: are erosions of importance?’ aan de Universiteit Leiden. In 2011 is ze gestart met de vooropleiding interne geneeskunde in het Groene Hart ziekenhuis (Gouda), waarna de opleiding tot reumatoloog werd vervolgd in het Leids Universitair Medisch Centrum (Leiden) en Hagaziekenhuis (Den Haag).

Speciale aandachtsgebieden

  • Handartrose
  • Vroege behandeling van reumatoïde artritis

Nevenactiviteiten

  • Voorzitter landelijke multidisciplinaire richtlijn behandeling handartrose

Lidmaatschappen

  • Lid van de Nederlandse vereniging van Reumatologie (NVR)
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: