Aandoening, behandeling en onderzoek
Onderzoek etalagebenen

Etalagebenen

Wat zijn etalagebenen?

Heeft u een krampende pijn in uw benen als u een eindje gelopen heeft? En kunt u weer verder nadat u even heeft gerust? Uw klachten kunnen wijzen op een verminderde bloedtoevoer naar uw benen. Omdat mensen vaak even voor een winkelruit staan tot de pijn minder is, noemen we deze aandoening etalagebenen. De medische term voor deze pijnklachten aan de benen is 'claudicatio intermittens'. Artsen gebruiken ook wel de term perifeer arterieel vaatlijden.

De verminderde toevoer van bloed naar uw benen ontstaat door vernauwingen of verstoppingen in de slagaders van uw benen. Dit noemen we ook wel slagaderverkalking of arterio-sclerose. Uw beenspieren krijgen dan tijdens het lopen te weinig zuurstof. Om te bekijken waar u precies last van heeft, krijgt u een afspraak in het Vasculair Centrum van Rijnstate.

De behandeling van etalagebenen

Meer informatie

Patiëntervaringen

Etalagebenen: 'We hoopten dat ik de nieuwe stentgraft zou krijgen'
Jan Rutten op de golfbaan

Jan Rutten heeft last van ernstige slagaderverkalking in zijn benen (etalagebenen). In 2010 moet hij geopereerd worden. Hij doet mee aan een wetenschappelijk onderzoek van Rijnstate, waardoor hij via een nieuwe en minder ingrijpende techniek behandeld kan worden.

Lees verder of Bekijk alle patiëntervaringen

Behandeling van hart- en vaatziekten

Verschillende specialisten op het gebied van hart- en vaatziekten werken samen voor de beste zorg. Met innovatieve behandelmethoden en de meest moderne apparatuur. Jaarlijks behandelen we in het Rijnstate Vasculair Centrum zo’n 7.000 patiënten voor hart- en vaataandoeningen.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: