Etalagebenen
Onderzoek etalagebenen

Uw bezoek aan het ziekenhuis

Voorbereiding op uw bezoek

Voordat u naar het Vasculair Centrum komt, belt een verpleegkundige u thuis op om uw problemen zo goed mogelijk in kaart te brengen. De verpleegkundige stuurt u ook een vragenlijst, die u thuis invult en weer naar ons terugstuurt. Daarna krijgt u een brief van ons waarin staat wanneer uw afspraak bij Rijnstate plaatsvindt. Een week voor de afspraak laat u bloed prikken en levert u uw ochtendurine in. Meer hierover vindt u ook in de folder Perifeer Vaatlijden.

Uw bezoek aan het Vasculair Centrum

U komt ’s ochtends bij Rijnstate voor een aantal onderzoeken in het vaatlaboratorium. De uitslagen van deze onderzoeken zijn later deze ochtend al bekend, zodat de gespecialiseerd verpleegkundige deze meteen met u kan bespreken. Ook heeft de verpleegkundige het met u over uw risicofactoren voor hart- en vaatziekten en de invloed die uw leefstijl hierop kan hebben. Aan het eind van het bezoek bespreekt u samen met de vaatchirurg het behandelplan.

Enkel-arm-index

Met de enkel-arm-index (EAI) kunnen we bepalen of u vernauwingen heeft in de slagaders van uw benen. Om de enkel-arm-index te bepalen, meten we de bloeddruk van uw enkels en bovenarmen. De verhouding tussen de bovendruk in uw onderbenen en uw armen is de enkel-arm-index. Lees meer over dit onderzoek op de website van de Hartstichting.

Loopbandonderzoek bij enkel-arm-index Loopbandonderzoek bij enkel-arm-index.
Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: