Transanale Endoscopische Microchirurgie (TEM)
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

De dag van de operatie

Voorbereiding 

Vanaf middernacht (0.00 uur) moet u nuchter zijn. Dat betekent dat u niet meer mag eten. U mag nog wel heldere dranken drinken, zoals water, thee, limonade en koffie zonder melk. Vanaf twee uur voor uw operatie mag u ook niets meer drinken.
Als u geen diabetes heeft, neemt u de ochtend van de operatie twee flesjes PreOp. Voor de operatie krijgt u op de afdeling nog eens een klysma om het laatste stukje van de dikke darm goed schoon te maken voor de operatie.

Op de ochtend van de operatie mag u zich douchen. U mag die ochtend geen bodylotion of make-up gebruiken. Van de verpleging krijgt u de operatiekleding. De verpleging zegt wanneer u zich mag omkleden. Plas voor de operatie goed uit op het toilet.
Tijdens de operatie mag u geen sieraden, piercings, nagellak, kunstnagels, make-up, contactlenzen, bril, gebitsprothese of gehoorapparaten dragen. Als het nodig is, kunt u een bakje/brillenkoker meenemen naar de operatiekamers met daarop uw naam en geboortedatum.

U wordt naar de voorbereidingsruimte van de operatiekamer gebracht. Hier spreekt u de chirurg en de anesthesist vooraf nog. Voordat u onder narcose gaat, krijgt u een infuus ingebracht. Door dit infuus geven wij u tijdens de operatie tot enkele dagen na de operatie medicijnen en vocht.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: