Transanale Endoscopische Microchirurgie (TEM)
Specialist in spreekkamer geeft patiënte een hand
Laatste informatie over het coronavirus

Voor de operatie

Afspraak met de chirurg en GIO-verpleegkundige 

Voor de operatie krijgt u informatie over de operatie en de opname van de chirurg en een verpleegkundige die is gespecialiseerd in kanker in het maag-darmkanaal: een gastro-intestinaal oncologieverpleegkundige (afgekort: GIO-verpleegkundige).

Antistolling  
Antistollingsmedicijnen zijn medicijnen die ervoor zorgen dat het bloed minder snel stolt. Als u deze medicijnen gebruikt (Marcoumar, acenocoumarol, Ascal, acetylsalicylzuur, Plavix, Persantin) spreekt de chirurg met u af of u daarmee moet stoppen en wanneer u dit moet doen.

De GIO-verpleegkundige bespreekt deze onderwerpen met u:

  • wat gebeurt er tijdens de opname en hoe lang wordt u waarschijnlijk opgenomen
  • welke verdere voorbereidingen zijn nodig
  • uw voedingsconditie
  • de operatie
  • de nazorg: wat kunt u zelf doen voor een goed herstel
  • de vragen die u nog heeft over de behandeling, de voorbereiding en de nazorg
  • wie kunt u wanneer bellen als u nog vragen heeft over de opname en de operatie

Voorbereiding op de opname 

Het is belangrijk om voor de operatie een goed beeld van u te krijgen. U heeft daarom eerst een afspraak met de apothekersassistent. Zij bespreekt met u welke medicijnen u gebruikt. Ook heeft u een afspraak met de anesthesioloog op de Preoperatieve Screening (POS). De anesthesioloog bekijkt of de operatie voor u extra gezondheidsrisico’s oplevert. Hij bespreekt met u welk soort verdoving en welke pijnstilling u krijgt. Daarnaast maakt hij afspraken met u over hoe u op de dag van de operatie uw medicijnen gebruikt. Het is belangrijk dat u zich aan deze afspraken houdt.

Sluiten

Welke informatie wilt u downloaden?

De pagina die u nu bekijkt, is automatisch aangevinkt om te downloaden. Ziet u hieronder nog meer pagina’s staan? Dan kunt u zelf aanvinken welke pagina’s u wilt toevoegen.

De huidige pagina

Lettergrootte PDF
Deel PDF via: